kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ergenekon iddianamesi kamerelar karşısında açıklanacak

Yeni Haber
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Ergenekon iddianamesinin tamamlandığı zaman Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde kameralar karşısında açıklayacağını söyledi.

Başsavcı Engin, iddianamenin UYAP sistemine aktarımının ne zaman biteceğinin belli olmadığını belirtti.

Başsavcı Aykut Cengiz Engin, Ergenekon iddianamesinin UYAP sistemine aktarımının devam ettiğini söyledi.

Engin, iddianamenin işlemlerin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde kameralar karşısında açıklanacağını sözlerine ekledi.

Engin ayrıca, basın açıklamasının haricinde iddianamenin içeriğine ilişkin basında yer alan haberlerden sorumlu olmadıklarını, doğruluğu ya da yanlışlığı konusunda bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti. Başsavcı Engin, doğru bilgilendirmenin basın açıklamasıyla yapılacağının altını çizdi.

ATALAY: YARGININ İŞİDİR

Öte yandan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'Polisin edindiği bilgilerin yedeklenme yapılmadığı için delil kabul edilemeyeceği' açıklamaları ile ilgili soruya, "Bu konu tamamen yargıyla, yargının vereceği kararlarla ve değerlendirmesi ile ilgilidir" dedi.
'Köy Kanunu'nun Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Çalıştay'a gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, girişte gazetecilerin Ergenekon Operasyonu ile ilgili sorularına cevap verdi.
CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan'ın "Polisin edindiği bilgilerin yedeklenme yapılmadığı için delil kabul edilemeceği" yönünde yaptığı açıklamaların sorulduğu Atalay, "Bu konu tamamen yargıyla ilgilidir. Yargının vereceği kararlar ve yargının değerlendirmesi ile ilgilidir" dedi.
Bir gazetecinin yönelttiği "Polisin çalışmalarında böyle bir işlem var mı?" şeklindeki soruya ise İçişleri Bakanı Atalay, "Gazetelere baktım. Konu tamamen yargıyla ilgili. Bu safhada daha fazla birşey söyleyemem" şeklinde cevap verdi.
Bakan Atalay, gözaltındaki sanıkların ifadelerinin gazetelerde yayınlanmasının eleştirilmesi ilgili soruyu ise cevapsız bıraktı.

CİHAN