kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Okullar ‘uydu' üzerinden internete bağlanacak

Yeni Haber
Milli Eğitimi Bakanlığı, Türksat Uydu AŞ ile birlikte yürütülen "Uydu Üzerinden İnternet Erişimi Sistem Merkezi"nin kurulumunun bitmek üzere olduğunu bildirerek, bu çerçevede uydu üzerinden internete bağlanma hizmeti götürülecek okullara "VSAT' sistemlerinin de kurulduğunu açıkladı.

MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik imzası ile valiliklere gönderilen "e-Dönüşüm Uygulamaları ve MEB İnternet Erişim Projesi" başlıklı genelgede, ADSL internet erişim hizmeti götürülemeyecek olar okullar için uydu üzerinden internet erişimi sağlanması konusundaki çalışmaların bitmek üzere olduğu bildirildi.

Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türksat Uydu AŞ ile birlikte yürütülen "Uydu Üzerinden İnternet Erişimi Sistem Merkezi'nin (HUB Merkezi) kurulumunun bitmek üzere olduğunu bildirerek, bu çerçevede uydu üzerinden internete bağlanma hizmeti götürülecek okullara, "VSAT' uydu internet erişimi sistemlerinin kurulumunun bitirilmek üzere olduğunu açıkladı.

ADSL KURULABİLECEK YERLERE VDSL BAĞLANMAYACAK

Bakanlık Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ankara Gölbaşı Tesislerindeki HUB merkezinin kurulumunun bitirilmesi ile ADSL hizmeti görülemeyecek olan okulların uydu aracılığıyla internete bağlanabileceğini kaydeden Çelik, uydu üzerinden internet erişiminin ise ADSL internet erişimine göre yüksek maliyette olduğuna dikkat çekti. Çelik, Türk Telekomünikasyon A.Ş. bölge müdürlükleri ile valiliklerin ortak çalışarak ADSL götürülebilecek yerlere VDSL bağlanmamasını istedi.

Çelik, söz konusu çalışmaların, internet bağlantısı bulunmayan okul kalmaması amacıyla yapıldığını kaydetti.

(ANKA)