kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İsviçreli sporcu Patty Schnyder Wimbledon'a erken veda etti

Sürpriz yok

Londra'da dün start alan Wimbledon Tenis Turnuvası'nda ilk gün sürpriz yaşanmadı. Erkeklerde Federer, bayanlarda Ivanovic rakiplerini yenerken zorlanmadı..
Sezonun 3. Grand Slam'i olan Wimbledon Açık Tenis Turnuvası dün Londra'da start aldı. İlk gün müsabakalarında favoriler rakiplerini mağlup etmekte zorlanmadı. Tek erkeklerde dünyanın bir numarası İsviçreli Roger Federer, ilk turda Slovak Dominik Hrbaty'i 6-3, 6-2 ve 6-2'lik setlerle yendi. 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokoviç, Alman Michael Berrer'i 7-5, 2-6, 6-3 ve 6-0'lık setlerle 3-1 yenerken, 5 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer, Ukrayna'dan Sergiy Stakhovsky önünde ilk seti 7-6 (8-6), 2. seti de 6-3 aldıktan sonra 3. sette 3-1 yenikken, rakibi sakatlığı nedeniyle çekilince hükmen kazandı. Günün tek sürprizi Kanadalı Frank Danceviç'ten geldi. 2002'nin finalisti 7 numaralı seribaşı Arjantinli David Nalbandian, Danceviç'e 3-0 mağlup olup turnuva dışında kaldı.

PATTY SCHNYDER ŞAŞIRTTI!
Tek bayanlarda dünya klasmanında ilk sırada bulunan bu yılın Fransa Açık şampiyonu ve turnuvanın 1 numaralı seribaşı Sırp Ana Ivanoviç, Paraguaylı Rossana De los Rios'u 2-0 yenip turladı. Avustralyalı Jasey Dellacqua, 12 numaralı seribaşı olan turnuvanın favorilerinden Patty Schnyder'i 2-1 mağup edip bir diğer sürprize imza attı. 4 numaralı seribaşı Rus Svetlana Kuznetsova ise Fransız Mathilde Johansson'u 2-1, 6 numaralı seribaşı Serena Williams da, Estonyalı Kaia Kanepi'yi 2-0, 8 numaralı seribaşı Rus Chakvetadze ise Kanadalı Stephanie Dubois'i 2-1 yenip tur atladılar.