kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TOPLAM MALİYET:9 MİLYON €

Bu paraya değermi?

F.Bahçe toplam 51 milyon euro maliyetle Emre, Güiza ve Aragones'le anlaştı. Sarı-lacivertli camia bu kadar pahalıya patlayan isimlerin; paranın karşılığını vereceğinden emin değil..
Geçen sezon ligde şampiyonluğu kaçırmasının ardından F.Bahçe'de gözler öncelikle; Zico'nun yerine hangi hocanın geleceğine çevrildi. Sessizliğin ardından yönetimin, İspanya Milli Takımı'nın hocası Luis Aragones ile anlaştığı ortaya çıktı. Ancak Aragones'in yaşının 70 olması ve ona ödenecek yıllık 4.5 milyon euro tartışmalara neden oldu. Fenerbahçeliler iki yılda 9 milyon euroluk maliyetle yapılan bu anlaşmaya karşı çıkarken; aynı rakama çok daha iyi bir hoca alınabileceğini savunuyor.

BU FİYATA SATILAMAZ
Bir başka merak edilen konu ise başkan Yıldırım'ın sözünü ettiği, 'Geçmişteki tüm transferleri gölgede bırakacak yıldız'ın kim olduğuydu. Uzun süren bilinmezliğin ardından bu oyuncunun da Dani Güiza olduğu ortaya çıktı. Güiza geçen sezon İspanya'da gol kralı olsa da F.Bahçelilerin beklentisine karşılık olamadı. Üstelik 15 milyon euroluk bonservisi ve yıllığı 3 milyon eurodan 4 senelik sözleşme karşılığı 12 milyon euroluk kendi maliyeti çok pahalı bulundu. Ayrıca mukavelesi bittiğinde 32 yaşında olacak ve bonservisten büyük zarar ettirecek.

EMRE TRANSFERİNE İSYAN

Resmen açıklanan tek transfer Emre Belözoğlu ise F.Bahçe camiasından tepki aldı. Bonservisine 4.5 milyon euro ödenen tecrübeli oyuncu ile senelik 3.5 milyon eurodan 3 yıllık mukavele yapıldı. Toplam maliyet 15 milyon euro... Üstelik sözleşmesi bittiğinde Emre 31 yaşında olacak ve büyük olasılıkla zarar ettirecek. Bu durumda tartışılan 3 isim için; F.Bahçe'nin 51 milyon euro maliyeti yüklenmesinin doğru olup olmadığı konuşulmaya başlandı.
Haberin fotoğrafları