kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TOBB, Henry'yi yetiştiren okulu kurup futbolcu ihraç edecek

SEÇKİN ÜREY
Futbol Federasyonu Başkanı Doğan'ın 'futbol okulu yaptırın' çağrısına TOBB da katıldı. TOBB Başkanı, "Fransa'daki gibi akademiye çevireceğiz" dedi..
Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndan Hırvatistan'ı yenerek yarı finale çıktığı gece Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan'ın "İşadamları yardımcı olsun. Türkiye genelinde futbol okulları açalım" çağrısına ilk somut yanıt, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) geldi. TOBB Yönetim Kurulu, bir futbol okulu yaptırma kararı aldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İleride TOBB ETÜ Üniversitesi bünyesinde bir futbol akademisine dönüştürmek istiyoruz" dedi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, futbolun artık bir endüstri gibi düşünüldüğünü kaydetti. Futbolun turizm, tekstil ve elektronik gibi sektörleri doğrudan etkilediğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin spor ekonomisini büyütmeliyiz. Sivasspor örneği var. Başarısı ilin ekonomisini geliştirdi" dedi. TFF Başkanı Doğan'ın çağrısının zamanında olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Federasyon ile görüşerek okulu yapacağız. Ardından TFF ve YÖK ile görüşerek TOBB-ETÜ bünyesinde yüksekokul statüsünde futbol akademisine dönüştürme planımız var. Maliyet federasyonun ihtiyacına göre kesinleşecek" dedi.

BİRİNCİ LİG KAPIŞIYOR
Fransa ve İngiltere'nin akademi konusunda başarılı iki ülke olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Fransa'nın 1980'e kadar kayda değer tek başarısı 1958'de aldığı dünya üçüncülüğüydü. 1976'da karar aldılar ve 1988'de ilki kapılarını açtı" dedi. Fransa Futbol Akademileri'nin (Clairefontaine) 13 yaşından itibaren öğrenci kabul ettiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "İki yıllık akademiler o kadar başarılı oldu ki, gençler doğrudan birinci lig takımlarının genç kadrolarına alındı" diye konuştu.