kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Süleyman ORAKÇIOĞLU - İHKİB Başkanlığı'nı yürüten Orakçıoğlu 3'üncü kez başkanlık için yarışacak. - Önceliği iş sorunu yaşayan firmaların sigorta desteğinin kurulması. - Sektörün Ar-Ge desteği alması bir diğer vaadi.

İHKİB'de kılıçlar çekildi hazırgiyim ihracatçılarının patronu belli oluyor

Yedi bin üyesi ve 31.5 milyon YTL'lik bütçesi olan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin yönetim kurulu seçimleri bugün yapılıyor. Orakçıoğlu, Tanrıverdi, Köse ve Özbek arasında kıyasıya rekabet olacak..
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), yönetim kurulu seçimleri bugün yapılıyor. Geçtiğimiz yıl 13 milyar dolarlık ihracat yapan sektörün 7 bin üyeli ve 31.5 milyon YTL bütçeli temsilcisi İHKİB'in dört başkan adaylı seçimlerine geçmişe göre yoğun katılım bekleniyor. 7 bin üyeye karşılık başkanı yaklaşık 500 - 600 üyenin katıldığı genel kurullarda seçen İHKİB'de bu sefer 2 bine varan katılım bekleniyor. Mevcut Başkan Süleyman Orakçıoğlu'nun üçüncü defa yarışacağı seçimde karşısında Hikmet Tanrıverdi, Nedim Özbek ve Abdi Köse yer alıyor. Seçim çalışmalarının sekiz ay önce başladığı İHKİB'de adaylara dönem dönem birleşme çağrıları yapıldı. Son haftalarda adaylarda yaptıkları açıklamalarda birbirlerine birleşme çağrıları yaptı. Ancak son olarak adaylar bugünkü seçime tek başlarına devam kararı aldı. Seçimin aralarında geçeceği yorumları yapılan iki adaydan Süleyman Orakçıoğlu, 22 kişilik yönetim kurulu listesinde 20 ismi belirledi.

LİSTELER HAZIR
Hikmet Tanrıverdi ise dün çevresine yaptığı değerlendirmede listesini artık baskıya gönderdiği ve ortak liste gibi bir girişiminin olmayacağını kaydetti. Aynı zamanda DENİMDER Başkanı olan Nedim Özbek'in en son geçtiğimiz hafta birleşme çağrısı cevapsız kaldı. Sektörde diğer adaylara göre daha az tanınan Abdi Köse de seçime girme nedenini Orakçıoğlu dışındaki diğer adayların da sektöre bir soluk getireceğine inanmaması olarak göstermişti. Bu nedenle Köse, en başından beri birleşme gibi seçeneği gündeminde tutmuyordu.
Haberin fotoğrafları