kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cenevre sokaklarında Türk karnavalı- VİDEO

Yeni Haber
Euro 2008'de A Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile çeyrek final mücadelesi veren A Milli Takımımız, zorlu müsabakada 2 - 0 geriye düşmesine rağmen Arda ve Nihat'ın golleriyle sahadan 3 - 2 galip ayrılarak çeyrek finale kaldı. Kalecimiz Volkan müsabakanın uzatma dakikalarında Koller'i ittiği için hakem tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. Türkiye son 4 dakikayı hem 10 kişi hem de kalecisiz oynadı. 3 oyuncu değişikliği hakkımızı kullandığımız için kaleye Tuncay Şanlı geçti.




* KARE KARE TÜRK DESTANI İÇİN TIKLAYINIZ...

* MİLLİ ÇOŞKU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* İŞTE ÇEKLER BÖYLE YIKILDI...

Maçın ardından Türk taraftarlar sokaklara döküldü. Ay-yıldızlı bayraklarla Milli Takım'a tezahüratlar yapan Türk taraftarlar, doyasıya eğlendi.

Euro 2008'de A Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile çeyrek final mücadelesi veren A Milli Takımımız, zorlu müsabakada 2 - 0 geriye düşmesine rağmen Arda ve Nihat'ın golleriyle sahadan 3 - 2 galip ayrılarak çeyrek finale kaldı. Kalecimiz Volkan müsabakanın uzatma dakikalarında Koller'i ittiği için hakem tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. Türkiye son 4 dakikayı hem 10 kişi hem de kalecisiz oynadı. 3 oyuncu değişikliği hakkımızı kullandığımız için kaleye Tuncay Şanlı geçti.

Maçın ardından Türk taraftarlar sokaklara döküldü. Ay-yıldızlı bayraklarla Milli Takım'a tezahüratlar yapan Türk taraftarlar, doyasıya eğlendi.

UKRAYNA'DA ÇEYREK FİNAL COŞKUSU

Türkiye'nin, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri (A) Grubu'nda Çek Cumhuriyeti'ne karşı oynadığı maçı, Ukrayna'daki Türkler de izledi. Karşılaşmayı, başkent Kiev'de gazeteci Meriç Köyatası da Türk öğrencilerle birlikte izledi.

Bodrum Kafeterya'da maçı izlemeye gelen gurbetçiler, maçın ilk yarısında üzgün gözükürken, ikinci yarıda yerinde durumadı, oturup kalkmaya ve peş peşe gelen gollerle coşmaya başladı. Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek çeyrek finale yükselmesi üzerine çılgına dönen öğrenciler, uzun süre slogan atarak sevinç gösterisinde bulundu.

Ukrayna'da bulunan ve karşılaşmayı Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren gazeteci yazar Meriç Köyatası; "Çok müthiş bir maç oldu. Tabii şimdi bu galibiyete bütün Türkiye seviniyor ama ben ve şimdi Türkiye'den çok uzakta Ukrayna'da bulunan öğrenci kardeşlerimizle birlikte izliyorum. Herhalde bizim sevincimiz Türkiye'dekilerden biraz daha fazla olacak çünkü gurbette olmanın verdiği ekstra sevinç var. Ukrayna'da tek yürek olduk, bu zaferi kutluyoruz" dedi.

Köyatası, maçın ilk yarısında milli takımın iyi oynamamasını hakemin iyi niyetli olamamasına bağlayarak ilk on dakikada millilerimize verilen iki sarı kartın gereksiz olduğunu ve bu kartlarla Türkiye'nin pres gücünü Çek Cumhuriyeti'nin forvetleri değil hakemin sarı kartlarının zayıflattığını belirtti. Köyatası ayrıca daha ağır hareketlerde hakemin rakip takıma kart vermediğine dikkat çekti.

İkinci yarıda Türkiye'nin oyunu hızlandırmaya çalıştığı dakikalarda da hakemin lüzumsuz düdüklerle maçı durdurduğunu kaydeden Köyatası, Türkiye'nin bu maçı hakeme rağmen kazandığını söyledi. Hakemin gözle görülmeyen ama lüzumsuz kartlarla Türkiye'nin pres gücünü ortadan kaldırdığına dikkat çeken Köyatası millilerin maçının 90 dakika olduğunu unutmadan aslanlar gibi mücadele ederek haklı bir galibiyet aldıklarını belirtti.

ROMANYA'DAKİ TÜRKLER MİLLİ TAKIM'IN ZAFERİNİ KUTLADI

Türkiye'nin çeyrek finale yükselmesiyle Bükreş'teki Türk vatandaşlar şehir merkezinde sevinç gösterileri yaptı. Bükreş'in değişik yerlerinde toplu şekilde Türkiye - Çek Cumhuriyeti maçını izleyen Romanya'daki gurbetçiler, maç sonrası büyük sevinç yaşadı.

Bükreş'teki Türk okulunun spor salonunda toplanan öğretmen, öğrenci ve işadamlarının birlikte izledikleri maçta 2-0 yenik olduğumuz sırada üzüntülü anlar yaşandı. Millilerimizin ard arda atığı gollerin sonucunda gelen galibiyetle buradaki vatandaşlarımız şehir merkezinde konvoylar oluşturarak, Çavuşescu Saray'ı önünde toplandı ve çeşitli tezehuratlar yaptı.

Bükreş'in farklı yerlerinde maçı izleyen vatandaşlar saray önünde toplanarak büyük kalabalık oluşturdu. Bükreş polisi izinsiz kutlama yaptıkları için önce konvoyu durdurdu, daha sonra gece geç olmasından dolayı korna çalmama şartıyla konvoya izin verdi.

TÜRKİYE'NİN AVRUPA KUPASI'NDA ÇEYREK FİNALE KALMASI KOSOVA'DA DA COŞKUYLA KUTLANDI

Dün akşam Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında oynanan maçta Türkiye'nin galip gelmesinin ardından Kosovalılar ellerinde Türk ve Arnavut bayraklarıyla sokaklara döküldü.

Türkiye'nin, Euro 2008 çeyrek final mücadelesi verdiği Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maç için Kosovalılar kahveleri doldurdu. Türkiye'nin 2-0 mağlup durumda olduğu maçta 79. dakikada ayağa fırlayan Kosovalılar, daha sonra gelen gollerle Türkiye'nin maçı almasıyla birlikte sokaklara döküldü. Ellerinde Türk ve Arnavut bayraklarıyla Kosovalı Türklerin çoğunlukta yaşadığı Prizren merkezinde araçlarla tur atan Kosovalılar havai fişek ve kornalarla Prizren sokaklarında "Türkiye, Türkiye" diye bağırdılar.

Kosova'da KFOR barış gücünde görev yapan Türk askeri de bu zaferi Kosovalılarla birlikte yaşadı. Bu arada bazı Kosovalılar, maçın ardından Türk askerlerinin bulunduğu Sultan Murat Kışlası'na giderek Mehmetçiği kutladı.

Kosovalılar gece geç saatlere kadar Türkiye'nin çeyrek finale kalmasını kutladı.

ÇİN'DE ÇEYREK FİNAL COŞKUSU

13. Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri (A) Grubu'ndaki Türkiye, gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek çeyrek finale yükselirken, maçı izleyen Japon Uçi, Türkiye'nin bir efsane olduğunu söyledi.

Türkiye'nin kader maçına çıktığı karşılaşmayı izlemek isteyen Pekin'deki Türkler, yerel saatle 03:00 (TSİ 22:00)'de başlayan maçı dev ekrandan izledi. Pekin'de eğitim gören Türk gençleri, izledikleri maçın ilk yarısında büyük üzüntü duydu ancak ikinci yarıda gelen gollerle sevinçten çılgına döndü. Zıplayan, hoplayan, sevinç narası atan gençler, Nihat'ın 90. dakikada ceza yayı üzerinden yaptığı aşırtma vuruşun üst direğe çarpıp ağlarla buluşmasının ardından kendinden geçti. Hakemin bitiş düdüğünü çalmasıyla kalbi duracak gibi olduğu gözlenen Türk öğrenciler, 3-2'lik galibiyeti Çin sokaklarında kutladı.

Japon Uçi, Türkiye'nin 0-2'den maçı 3-2 kazanmasıyla bir efsane olduğunu, maçtan çok etkilendiğini söyledi. Türk öğrencilerden Mehmet Bağcı da hayatında böylesine bir maç izlemediğini ve hiç bu kadar heyecanlanmadığını belirtti.

Bağcı ve arkadaşları maçın bitiminin ardından havanın aydınlanmasıyla okulda derse gideceklerini ifade etti. Türk gençleri kutlamalarını sokakta sürdürdü.

(CHA)