kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu destan Viyana'da biter

Çekler karşısında 2-0 geriye düştük; mücadeleyi bırakmadık. Bitime 15 dakika kala Arda ile umutlandık 87 ve 89'da Nihat'la turu yakaladık. Şimdi çeyrek final için Viyana'ya gidiyoruz. O şehirdeki finali hak ediyoruz..
İLİŞKİLİ HABERLER
Bu destan Viyana'da biter

* KARE KARE TÜRK DESTANI İÇİN TIKLAYINIZ...

* MİLLİ ÇOŞKU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* İŞTE ÇEKLER BÖYLE YIKILDI...

EURO 2008'de çeyrek final ateşi ve son engel Çekleri aşabileceğimiz düşüncesi, herkesin içini sarmıştı. İlk yarıda Çekler'in yüksekten oynama felsefesine ve Koller'e takılan millilerimiz, yüreklerin harman olduğu ikinci yarıda bir destana imza atarak Türkiye'yi zafere taşıdı. İki takımın birbirini kontrol ederek başladığı maçın ilk dakikalarında Çekler'in uzun ve havadan toplarla sistemi Koller'in üzerine kuracağı netleşti. Topu yere indirme ve orta sahanın kontrolünü eline almakta zorlanan millilerimizin bu olumsuz görüntüsüne İsveçli hakemin rakibe toleranslı davranmasının da etkisi oldu. Çekler orta sahayı Koller'in başarıyla indirdiği ya da faulle durdurulduğu uzun toplarla aşınca inisiyatifi kaybettik. Sağlı sollu denemelerin ardından gol 34'te Grygera'nın sağdan ortasında Koller topu kafayla Volkan'ın kapattığı köşeden filelere gönderdi: 0-1. İlk şut denemesini 18'te yapan millilerimiz, 41'de Nihat'ın ortasında Servet'le gole yaklaştı ancak başarılı olamadı. İlk 45 dakikada isabetli şut sayımız sadece birdi. Fatih Terim'in ikinci yarıda Sabri ve Colin Kazım'ı oyuna alması, daha agresif ve ofansif oyun anlayışı, orta sahada dengeleri değiştirdi. 47'de Nihat'ın aşırtma vuruşu, 54'te Hamit'in ortasıyla Tuncay'ın Cech'te kalan kafasıyla artan umutların önüne 62'de Plasil'in attığı ikinci Çek golü de geçemedi.

"BU İŞ DAHA BİTMEDİ"
Yağmurla birlikte sağlı sollu bindiren millilerimiz, aradığı kıvılcımı 75'te Hamit'in ortasında Arda'nın ayağından buldu: 2-1. 82'de Servet'in arkada kafayı iyi vuramadığı pozisyona bütün stat, bütün Türkiye kafa attı. Herkesin "Bu iş bitti" dediği, Çekler'in zaman çalma yarışına girdiği anlarda sahadaki Çılgın Türkler "Bitmedi" dedi. Nihat, 87 ve 89'da attığı iki golle (3-2) gemisini kurtaran kaptan olurken, 70 milyonu sokaklara döktü. Volkan'ın kırmızı kart görmesi, Tuncay'ın kaleye geçmesinin getirdiği sinir krizleri bile muhteşem gece ve büyük zaferin parıltısında kaybolup gitti.
Haberin fotoğrafları