kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Terim: İdam sehpalarını da yıkıp geçtik

Yeni Haber
EURO 2008'de Pazar akşamı Çek Cumhuriyeti karşısında 3-2'lik galibiyet alan ve çeyrek finalde Hırvatistan ile eşleşen A Milli Futbol Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, basının karşısına çıkarak soruları cevaplandırdı.

Nyon'da bir basın toplantısı düzenleyen Terim, Çek Cumhuriyeti maçının ardından futbolcularda sakatlıkların fazla olduğunu belirterek, "Sabah kalktığımda ilk karşılaştığım şey hasar tablosuydu. 6-7 oyuncumuz hasarlı. Bu bizim için çok önemli bir konu Servet, Emre Beleözoğlu, Emre Güngör, Nihat ve Aurelio birazdan MR'a gidecekler sonucuna bakacağızcaz ama bunun dışında umutluyuz, gururluyuz." dedi.

Öte yandan basın mensuplarına da göndermelerde bulunan tecrübeli çalıştırıcı, "Kendi işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz ancak farkındayım sizlerin işinizi zorlaştırıyoruz. 70. dakikadan sonra bütün yazdıklarınızı çöpe atmak zorunda kalmanızdan dolayı özür dilerim. Pes etmeyen bir takımız, yenilgiyi kabul etmeyen yapımız var. Kaybetseydik muhtemel dar ağaçları kurulabilirdi. Oyuncularım ve ben orada asılabilirdik. Biz sadece rakiplerimizi değil dar ağaçlarını da yıkıp geçtik. Turnuva boyunca size bu rahatsızlıkları vereceğimiz için şimdiden tekrar özür diliyorum." diye konuştu.

Bir basın mensubunun çeyrek finalde Hırvatistan ile oynayacağız maçı sorması üzerine tecrübeli çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"1996'dan bu yana şartlar çok değişti ama Hırvatlar hem grup maçlarında, hem de turnuvada başarılı maçlar çıkarttı. Ancak bu tek maçlarda isim, form ve daha önce alınan neticelerin önemi yok. O an, o gün önemli. Biz buraya gelirken keyif veren, kendi de keyif alan, kendini hatırlatacak, kazansa da kaybetse de manşetlerde yer alan bir takım istiyorduk. Bunları sahada görmek çok güzel ama iki takım da bir Basel yapmak, yarı finale çıkmak isteyecektir."

Fatih Terim basına yüklenmeyi sürdürerek "Futbolcuların annelerine mikrafon uzatıyorsunuz. Anneler futboldan ne anlar. Sizin örf ve ananeleriniz yok mu? Hiç mi utanmıyorsunuz?" diye çıkıştı.

"HERKES PENALTILARA RAZIYKEN 'İLERİ GİDİN' DEDİM"

Dün gece herkesin penaltılara razı olduğu bir ortada tüm futbolcularına ileri gitmeleri gerektiğini ifade eden Fatih Terim, "Futbol sayısız dinamiği içinde taşıyan bir oyun. Hayatınız boyunca yenemediğiniz bir takımı son 15 dakikada yeneceğinizi söyleseler inanır mıydınız? Biz inandık ve kazandık. Herkes penaltıya razıyken ben oyuncularıma ileri gitmelerini söyledim. Biz inandık ve başardık, üstelik Avrupa Şampiyonasında, Çekler gibi bir takım karşısında. İstatistiklerde de biz üstünüz. Bunları Avrupa Şampiyonalarında çok başarılı olmuş Çeklere karşı yapılıyorsa başarılıyız demektir. Bizi hala eleştirenler varsa bu istatistiklere baksınlar." dedi.

Basında çıkan TFF Başkanı Doğan ile Terim arasında sorun var şeklinde çıkan haberler üzerine Fatih Terim, "Benim hiçbir zaman Federasyon Başkanları ile problemim olmadı Hasan Doğan ile çok iyi bir ilişkimiz var şu anda EURO 2008'in konsantresinden başka bir şey beni fazla ilgilendirmiyor. Durumumu sonra rahat rahat konuşuruz. Hasan Doğan ile aram bozuk değil, olsa söylerim.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, şu anda asla transferi düşünmediğini belirterek, "Şu anda Avrupa'ya transferimle ilgili düşünebilecek durumda değilim. Transfer konuşmalarının benim oyuncularıma zarar verdiği söylerken ben nasıl bu konuda konuşabilirim. "

CİHAN