kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye uyumadı

Çekler'e karşı aldığımız inanılmaz galibiyet sonrası tam anlamıyla 'Çılgın Türkler' olduk Vatandaşlarımız, yurdun her köşesinde sabahın ilk saatlerine kadar çeyrek finali kutladı..
Türkiye'nin EURO 2008'de Çek Cumhuriyeti'ni inanılmaz bir biçimde 2-0 geriden gelip 3-2 mağlup etmesi tüm yurtta ve ülke dışında yaşayan Türkler arasında büyük sevinç yarattı. Avrupa'yı sarsan bu zaferi doyasıya kutlayan vatandaşlarımız 90 dakika sona erdiği anda sokaklara döküldü ve uzun konvoylar oluşturdu. Hakem Fröjdfeldt'in bitiş düdüğüyle birlikte başta İstanbul, Ankara ve İzmir'de olmak üzere tüm şehirlerde meydanlar doldu. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz de bulundukları şehirlerde kimseyi uyutmadı. Karşılaşmanın oynandığı İsviçre'de ve diğer organizatör Avusturya'da sabaha kadar eğlenen vatandaşlarımız "Türkiye, Türkiye" tezahüratlarıyla oyuncularımıza ve teknik heyetimize destek verdi. Çok sayıda Türk'ün yaşadığı Almanya'da da müthiş görüntüler vardı. Gurbetçilerimiz sabahın erken saatlerine kadar eğlendiler.


* KARE KARE TÜRK DESTANI İÇİN TIKLAYINIZ...

* MİLLİ ÇOŞKU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* İŞTE ÇEKLER BÖYLE YIKILDI...

HIRVATLAR'IN GÖZÜ KORKTU
Öte yandan karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte Türk gazetecilerin telefonu susmadı. Çeyrek finalde karşılaşacağımız Hırvatistan'dan gelen medya mensupları, Türk gazetecileri ve televizyoncuları arayarak tebrik ettiler ve Milli Takımımız'la ilgili bilgi almaya çalıştılar. Hırvatlar'ın, Çek Cumhuriyeti yerine Türkiye ile karşılaşacak olmaktan hiç de memnun olmadıkları gözlendi.