kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Borç kapatıyoruz

FATİH DOĞAN
Beşiktaş Mali İşlerden Sorumlu Yöneticisi Ertunç Soğancıoğlu, kulübün üzerindeki borç yükünü hafifletmeye başladıklarını belirterek, "Banka borçlarına öncelik veriyoruz" dedi..
Beşiktaş yönetimi kemerleri sıkıyor. Mayıs ayında açıklanan rakamlara göre toplam 101 milyon 697 bin 179 YTL olan borcu olan (49 milyon 856 bin 632 YTL'si başkan Yıldırım Demirören'e) siyah-beyazlı kulüp, giderleri azaltarak bu rakamı aşağıya çekme çabasında. Gelecekteki gelirlerinin hemen hemen tamamı temlikli olan Beşiktaş'ta mali işlerden sorumlu yönetici Ertunç Soğancıoğlu, önceliği banka borçlarına verdiklerini belirterek, "Kulübün gelir-gider dengesi var. Transferlerde bonservisleri 3-4 yıla yayarak ödeme yoluna gidiyoruz. Ancak daha da önemlisi kulübün bankalara olan faiz yükünü yüzde 30 oranında azalttık. Önceliğimiz de bankalar zaten" açıklamasını yaptı.

AMATÖRLER KEMER SIKACAK
Yönetimin kemer sıkma politikasını ise amatör şubeleri vurdu. Geçen yıl şampiyonluk iddiasıyla 17 milyon YTL harcanan basketbol şubesi ve toplamda 25 milyon YTL harcanan amatör branşlarda istenilen başarıların gelmemesi nedeniyle siyah-beyazlıların, amatörde giderleri % 60-70 oranında düşürmeyi planladığı öğrenildi.