kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Geç gelen şov Çekleri şaşkına çevirdi

Yeni Haber
Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi UEFA'nın resmi sitesinde geniş yer buldu.


* KARE KARE TÜRK DESTANI İÇİN TIKLAYINIZ...

* MİLLİ ÇOŞKU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* İŞTE ÇEKLER BÖYLE YIKILDI...

UEFA, "Türkiye'nin geç gelen şovu Çekleri şaşkına çevirdi" başlığıyla verdiği haberde " A Grubu'nda son maçı inanılmaz bir futbol dramına döndü. Nihat Kahveci'nin son 15 dakikada attığı 2 gol, Çek Cumhuriyeti karşısında 2-1 yenik durumda olan Türkleri çeyrek finale taşıdı. 34. dakikada Koller'in attığı golle öne geçen Çekler mutluydu. Bugüne kadar ilk golü Koller'in attığı hiçbir maçı kaybetmemişlerdi. Plasil'in 62. dakika golü ile çeyrek finali iyice garantilediklerini düşündüler. Maçın bitmesine çok az bir süre kala gol atmayı seven Türkler bile artık bu kadar kısa zamanda maçın skorunu eşitleyemezdi...

NİHAT DARBESİ


Birdenbire İsviçre karşısında adeta kahraman ilan edilen Arda ortaya çıktı. Hamit Altıntop'un verdiği pası gole çevirerek Türkiye'ye ilaç gibi bir moral verdi. İşte bu dakikadan sonra Türk takımını kimse tutamadı. Çekler 21'lik skor karşısında hala son derece rahat ve kendilerinden emin görünüyorlardı. Dünyanın en iyi iki kalecisinden biri olan Cech'in yaptığı inanılmaz bir hata, bir anda iki takımı başladıkları noktaya geri döndürdü. Fakat bu Nihat'ın attığı tek gol olmayacaktı. Çok değil 2 dakika sonra takım kaptanı Nihat Kahveci topu ağlara yollayıp Türkleri ayağa kaldırdı. Türkiye önümüzdeki Cuma Hırvatistan ile oynayacak. Sarı kartlı olan Mehmet Aurelio ve maçın 92. dakikasında kırmızı kart gören kaleci Volkan bu maçta oynayamayacak.