kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hoşgeldin Nihat!

Portekiz ve İsviçre maçlarında beklentilere yanıt veremeyen, dün gece de 87. dakikaya kadar stop eden milli yıldızımız, iki golle Türkiye'nin kaderini değiştirdi..

* KARE KARE TÜRK DESTANI İÇİN TIKLAYINIZ...

* MİLLİ ÇOŞKU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* İŞTE ÇEKLER BÖYLE YIKILDI...

Milli Takım'ın turnuva boyunca en önemli silahı olarak gösterilen Nihat Çek Cumhuriyeti karşısında patladı. Maçın 87. dakikasına kadar saç baş yolduran milli futbolcu, attığı iki golle işi bitirdi ve ay-yıldızlı takımı çeyrek finale taşıyan baş aktör oldu. Nihat, ilk Portekiz maçında 1 isabetsiz şut, 5 isabetsiz orta ve 3 kaybı ile oynarken, İsviçre karşılaşmasında ise 2 şut (biri isabetsiz) atmıştı. Bir asist yapan milli futbolcu Çek maçında ise 87. dakikaya kadar 2 isabetsiz şut çekti. Fakat ne olduysa bu dakikada oldu. Çeklerin dünyaca ünlü kalecisi Cech öyle bir hata yaptı ki Nihat topu ağlara göndererek Türkiye'nin önünü açtı. 89. dakikada attığı gol ise turu getirdi.

"BUGÜN TARİH YAZDIK"
İlk iki maçta çok büyük eleştiri alan Nihat, "Her zaman söylüyorum futbolda dün yok bugün var. Bugün de gol attığım için mutluyum. Bizim galibiyetimize ve tarih yazmamıza neden olduğu için mutluyum. Yenik duruma düştük ama pes etmedik. Arda'nın golünden sonra güvenimiz yerine geldi. Son 2 gol de bana kısmet oldu; çok mutluyum. Portekiz maçından sonra bunu kimse beklemiyordu herhalde ama başardık. İlk yarı çok rezil bir futbol oynadık ancak sonra düzeltmeyi başarabildik. Avrupa Şampiyonası'nda böyle kazanılmış bir maç var mıdır bilmiyorum. Herkes bu takıma sahip çıksın; bunu rica ediyorum. Şimdi herkes Türkiye'yi konuşacak. Ama abartmayalım. Yenilmeyi de yenmeyi de abartmayalım" dedi.