kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAZIM KANAT

Hakemi de yendik

Tuhaf ama iki konu için yüksek hoşgörünüze sığınarak bir şeyler söylemek istiyorum. Çünkü bu satırları yazarken duygularımı kontrol etmekte zorlanıyorum. Tıpkı 70 milyonun gözyaşı döktüğü gibi.
Portekiz'e yenildiğimiz gün "Türkiye Avrupa şampiyonu olacak" dedim. Bunu inanarak söyledim. Ayrıca futbol bilgimi ortaya koyarak söyledim. Çünkü Türkiye futbol kadrosu olarak kaliteli oyuncularıyla bunu başaracak güçteydi. Ama herkes benimle alay etti. Kimi 'topal karınca' dedi, kimi 'hayal taciri' . Bu görüşümde son güne kadar ısrar edeceğim.
İkincisi ve önemlisi, maçtan bir saat önce atv'de Santra programında yine inanarak söyledim. Dedim ki, "Yüzde 99 Çekler'i yeneriz. Yüzde bir ise yağmur yağar, kar yağar, yer yerinden oynar, işte o zaman maç yarıda kalır." Sevgili Ahmet Çakar'ın üç ihtimalli maç ısrarına rağmen tek ihtimal var o da 'Türkiye' dedim.

AVRUPA ŞAMPİYONU OLURUZ
Şimdi başa dönelim.
Biz neden 2-0 yenik duruma düştük?
Biz neden 2-0'dan maçı 3-2 yaptık?
Daha da ve önemlisi şudur: Biz nasıl olduk da hakemi de yenerek Çekler'i eledik?
Birinci cevap:
Yediğimiz iki gol Çekler atmadı, biz yedik. İki çizgiden gelişen ataklarda ne kademe hatası yaptık, ne takım halinde organize olduk, ne de!... Sadece şunu yaptık: Amatörce seyrettik.
İkinci cevap.
Biz takım gibi savaşmaya başlayınca yani cesurca risk alarak Çekler'i yenmek için saldırınca öyle bir üç gol attık ki, üstelik kalecisiz yendik. Üstelik 10 kişi ile yendik. İşte Türkiye bu. Maçın bu bölümünü Fatih Terim ve öğrencileri çok iyi analiz etmeli. Bu bölümdeki futbol Türkiye'yi Avrupa Şampiyonu yapacaktır.
MESAJ: Nihat Kahveci ve Tuncay Şanlı'yı NBA'in iki starı Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'a benzetip, "Niye Türkiye'de oynamıyorsunuz" diyenler gördüler ki, takım olunca starlar çok büyür. Kahveci ve Şanlı daha büyük oynayacaklardır, bekleyin.