kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çek Cumhuriyeti'ni yenen kupayı alıyor

Yeni Haber
Son üç Avrupa Şampiyonası ve son Dünya Kupası'nda, kupa sevincini yaşayan takımların hepsi, Çek Cumhuriyeti A Milli Futbol Takımı'nı yenen ülkelerin takımları oldu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde bugün akşam Çeklerle karşı karşıya gelecek. Son üç turnuvanın istatistikleri, teknik direktör Fatih Terim'in futbolcularının bugün Çeklere egale etmesi halinde Euro 2008 finaline isimlerini yazdırabileceğini ortaya koyuyor.
Çekler, 1996 yılında İngiltere'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda finalde karşılaştığı Almanya'ya, uzatmaların 95. dakikasında Bierhoff'un muhteşem golü ile 1-0 kaybetmiş ve şampiyonluğa elveda demek zorunda kalmıştı.

Hollanda ve Belçika'nın 4 yıl sonra birlikte düzenlediği 2000 Avrupa Şampiyonası'nın şampiyonu olan ve hafızalara kazınan Fransa'nın efsane 11'i de, şampiyonluğa ulaşmadan önce D grubundaki elemelerde Çeklere karşı zafer kazanmıştı.

Bir önceki Avrupa Şampiyonası'nda da alışılan değişmemişti. 2004 Avrupa Şampiyonası'nda 'oynatmadan şampiyon oldular' eleştirilerine maruz kalan Yunanistan Milli Takımı, şampiyonluğa ulaşmadan yarı finalde Çekleri 'gümüş gol' ile devirmiş ve şampiyonluğa uzanmayı bilmişti.
Şampiyonluğa uzanan yolun Çeklerin üstünden geçmesi, kendisini Dünya Kupası'nda göstermişti. Son dünya kupasının zirveye çıkan ismi İtalya, grup elemelerinde Çek Cumhuriyeti'nin 11'ini geçmeyi bilmişti.

Bu istatistikler, Euro 2008'in A Grubu'nu lider olarak tamamlayan ve çeyrek finale adını şimdiden yazdıran Portekiz ile eğer bugün Çekleri geçerek çeyrek finale adını yazdırırsa Türk Milli Takımı'nı turnuvanın favorileri arasında gösteriyor.