kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Son şampiyondan 'elveda'

Son Avrupa Şampiyonu Yunanistan, gruptaki ikinci maçında da golle tanışamadı ve rakibi Rusya'ya yenilerek çeyrek final şansını kaybetti. Rusya bu galibiyetle tur iddiasını sürdürdü..
D Grubu mücadelesinde 'Son Avrupa Şampiyonu Yunanistan', Rusya'ya 1-0 mağlup oldu ve çeyrek final şansını kaybetti. İlk maçlarında mağlubiyetten kurtulamayan iki takım da mücadeleye kontrollü başladı. İlk 20 dakikalık bölümde Rusya rakibine oranla golü daha fazla arzuladı. Ve maçın 33. dakikasında beklenen gol geldi. Ceza sahasına yapılan ortada hatalı çıkan Nikopolidis, topa sahip olamadı. Semak topu tekrar içeriye doldurdu ve Zyryanov topu Nikopolidis'in hatası ile açılan boş kaleye gönderdi: 1-0.

GEKAS SEVİNDİ AMA...

Golün ardından Yunanistan'ın teknik direktörü Rehhagel, Seitaridis'i oyundan alarak yerine Karagounis'i sahaya sürdü ve hücum hattını güçlendirdi. Rusya, golün ardından açık veren rakibine yüklense de ikinci golü bulamadı ve ilk yarı 1-0 Rusya'nın üstünlüğüyle sona erdi. 46. dakikada kaleyi karşısında gören Charisteas altıpasın üzerinden topu Akinfeev'in ellerine sununca Yunanistan maç boyunca yakaladığı en önemli pozisyondan sonuç alamadı. Gekas'ın da oyuna dahil olmasıyla maçın son dilimlerine ağırlığını koyan Yunanistan istediği golü Gekas ile buldu fakat ofsayt bayrağı havadaydı. İkinci yarı daha kontratak oynayan Rusya da ikinci golü bulamayınca karşılaşma 1-0 sonuçlandı. Bu sonuçla iki maçta da gol atamayan Komşu, çeyrek final şansını kaybetti. Karşılaşmanın sonunda üç puanı alan Rusya, İsveç ile puanını eşitledi. Çarşamba oynanacak Rusya-İsveç maçı, İspanya'nın ardından çeyrek finale yükselecek ikinci takımı belirleyecek. Rusya galip gelirse üst tura ismini yazdırıcak. Diğer sonuçlarda ise İsveç gülecek.