kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye'ye 2 gol lazım

Yeni Haber
EURO 2008 A Grubu'nda Portekiz'in ardından çeyrek finale yükselecek ikinci takım bu akşam oynanacak Çek Cumhuriyeti- Türkiye maçıyla belli olacak. Bu tarihi maç öncesinde usta kalem Gürcan Bilgiç, Milli Takımı Sabah.com.tr'ye değerlendirdi.

Bilgiç, Çek Cumhuriyeti'nin İsviçre'den daha iyi bir takım olmadığını belirterek "Biz yükselen bir grafik yakaladık. Bu ivmeyi bugün değerlendirirsek penaltılara bile gitmeden çeyrek finale adımızı yazdırırız" dedi.

Çek Cumhuriyeti karşısında sahaya çıkacak ilk 11'i değerlendiren usta kalem, "Fatih hoca ideal bir kadroyla sahaya çıkıyor. Macera aramaktan vazgeçtik. Nasıl oynayacağını iyi bilen kaliteli bir kadroyla Çeklere meydan okuyacağız. Ama defansif zaaflarımız nedeniyle maçı gol yemeden kapatmamız zor. Kazanmamız için bize en az 2 gol lazım. Bunu da atacağız" diye konuştu.

Maçın penaltılara kalma olasılığını da değerlendiren Bilgiç şöyle konuştu;

"Petr Cech, dünyanın en iyi iki kalecilerinden birisi. Chelseali kaleci Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester United'ın kullandığı 4 penaltının sadece 1 tanesini kurtarabildi. Volkan bu konuda daha iyi bir performansa sahip. Biraz kaleci şansının yanında olması lazım."

Maçın başlama saatinde Cenevre'de yağışlı bir hava olacağını belirten Bilgiç, İsviçre maçındaki gibi şiddetli yağmur olması durumunda Milli Takımımızın olumsuz etkilenebileceğini dile getirdi.

Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti karşısında olumsuz bir sonuç alma ihtimalini de değerlendiren Gürcan Bilgiç şunları söyledi;

"Hep şunu savunuyorum. Adam gibi yenilelim. Fransa Hollanda'dan 4 gol yedi. Ama maça baktığımızda çok kötü oynadığını, kazanmak adına çaba sarf etmediğini söyleyemeyiz. Futbolda her şeyi yaparsınız ama kaybedebilirsiniz. Bizim için eğer sonu kötü bitecekse böyle bir maç olsun. 3 sene önceki İsviçre maçında çıkan olaylar nedeniyle herkesin kafasında soru işaretleri oluşmuştu. Ama burada taraftar ve ekip olarak örnek bir takımız. Önemli olan bu tip turnuvalarda var olmak ve kalitemizi ortaya koymaktır. Elensek bile bu izi bırakmamız lazım"


ÖZGE AYDIN /SABAH İNTERNET