kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TERİM

90 dakikada bitecek

FATİH DOĞAN
Milli Takım, bugün Çek Cumhuriyeti karşısında çeyrek final için galibiyet peşinde 90 dakikada işi bitirmeyi hedefleyen Terim, takıma penaltı çalışması yaptırmadı..
Portekiz yenilgisinin ardından İsviçre'yi yenen Milli Takım, bugün Çek Cumhuriyeti ile grubun final maçına çıkacak. Cenevre'de oynanacak karşılaşmanın hakemi İsveçli Peter Fröjdfeldt. Mücadele, İsviçre-Portekiz maçıyla aynı saatte; 21:45'te başlayacak. Türkiye ile Çek Cumhuriyeti'nin tüm istatistikleri aynı olduğu için, çeyrek finale çıkacak takımın belirlenmesi için bu iki takımdan birinin üstünlük sağlaması gerekiyor. Normal süre berabere biterse direkt penaltı atışlarına geçilecek ve bir takım tur vizesi alacak.

PENALTILARA KALMASIN
Ancak Türk Milli Takımı'nda, hiç kimse işin penaltılara kalması olasılığını aklına getirmiyor. Teknik direktör Fatih Terim, futbolcularıyla yaptığı toplantıda, işi 90 dakikada bitirmeleri gerektiği uyarısında bulundu. Tecrübeli teknik adam, futbolcularını bu psikolojiye hazırlamak için penaltı çalışması da yaptırmadı. Terim 2000'de G.Saray'ın başındayken de UEFA finali öncesi takımına penaltı çalışması yaptırmamış ve onların kafasından bu ihtimali silmeye çalışmıştı.