kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Sağıroğlu

'Şirketleri birleştirip halka açalım'

FURKAN ALP
Halka arzların eskisi gibi yatırımcıyı cezbetmediğini söyleyen Fideltus Capital Genel Müdürü Mehmet Sağıroğlu, "Artık şirketleri konsolide edip halka açmak lazım" dedi..
Türkiye'de 30 yılı aşkın süredir 25'ten fazla halka arza imza atan Fideltus Capital Genel Müdürü Mehmet Sağıroğlu, 2002 yılından sonra Türkiye'de ses getiren bir halka arz olmadığını söyleyerek, "Yatırımcılarda artık halka arzlar para kazandırmıyor duygusu oluştu. Halka arzlar eskisi gibi heyecan yaratmıyor" dedi. Halka arzların yeniden Türkiye'nin gündemine girebilmesi için yeni hikayeler oluşturulması gerektiğini belirten Sağıroğlu, en son gerçekleştirilen Türk Telekom arzında bile istenilen performansın ortaya çıkmadığını ifade etti.

SEKTÖRDE BİRLEŞME
Sağıroğlu, önümüzdeki dönemde halka arz ortamının sıcak tutulabilmesi için önerilerde de bulunarak, "Sermaye piyasaları 90'lı yıllardaki gibi değil, çok hızlı gelişti. Yeni dönemde şirketleri konsolide edip halka arz etmek lazım. Aynı sektörde aynı işi yapan şirketleri yeniden yapılandırarak birleştirip halka açmak gerekli. Böylece hem mali büyümeyi güçlendirecek hem de heyecan yaratacak hikayeler oluşturulabilir. Bir yandan da yatırımcının karşısına daha güçlü büyük şirketler çıkarmak mümkün olacak" diye konuştu.