kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Eyvah yine o hakem!

Yeni Haber
A Milli Takımımız, 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri A Grubu'ndaki ikinci maçında yarın ev sahibi İsviçre ile karşı karşıya gelecek. ..
İsviçre'nin Basel şehrindeki St. Jakob Park Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Slovakya Futbol Federasyonu'ndan Lubos Michel yönetecek. Michel'in yardımcılıklarını vatandaşları Roman Slysko ve Martin Balko yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Damir Skomina. İnternet sitemizden canlı anlatılacak karşılaşma, ATV ve Lig TV'den de naklen ekrana gelecek.

Lubos Michel kimdir?

40 yaşındaki Lubos Michel, 25 yaşında FIFA hakemi oldu. 2003 UEFA Kupası finalinde Porto-Celtic maçını yöneten Michel, 2002 Dünya Kupası ile 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finallerinde görev aldı. IFFHS tarafından 2005 yılının en iyi üçüncü hakemi seçilen Michel, 2006 yılında ikinci, geçen yıl da en iyi üçüncü hakemliğe değer görüldü. 2006 Dünya Kupası'nın da hakemi seçilen Michel, bu yıl Manchester United ile Chelsea arasında oynanan Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçını yönetti.

Lubos Michel yönetiminde İsviçre ile oynadığımız son maçta Slovak hakemin yönetimi Milli Takımı çileden çıkarmıştı. Maçın 61. dakikasında İsviçre 1-0 öndeyken, İsviçreli Müller'in ceza sahası içinde topu elle oynamasını görmezden gelen Michel, maç sonrası Teknik Direktör Fatih Terim, Futbol Federasyonu yöneticileri ve futbolcular tarafından eleştirilmişti.