kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Milli Takımda Emre şoku!

Yeni Haber
2008 Avrupa Futbol Şampiyonası (A) Grubu'nda yarın ev sahiplerinden İsviçre ile karşılaşacak (A) Milli Takım'da teknik direktör Fatih Terim, yarınki mücadelede, İsviçre'de Frei, Türkiye'de de Emre Belözoğlu'nun oynayamayacağını söyledi.

Basel kentinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, Emre'nin alt adalesinde 3-4 santimlik ödem oluştuğunu ifade ederek, ''İsviçre'de Frei, bizde de Emre Belözoğlu yarın oynayamayacak. Çek Cumhuriyeti maçına yetişmesi de zor görünüyor. Gökhan ve Servet ile ilgili kararı da yarın vereceğiz'' dedi.

Teknik direktör Terim, Gökhan, Emre Belözoğlu ve Servet'in alternatiflerinin sorulması üzerine, ''Sağlık kurulumuzun bize verdiği brifingde, Gökhan ve Servet'in oynayıp, oynamayacakları maç saatinde belli olacak. Emre'nin olmaması basit değil. Emre'nin bizde rolü o kadar basit değil'' karşılığını verdi.

Kendilerinin de ev sahibi İsviçre'nin de ilk maçını kaybetmesinin yarınki karşılaşmayı çok ilginç hale getirdiğine dikkati çeken Terim, ''Bu açıdan bakıldığında zor maç olacak. Maçlar kazanılır, kaybedilir. Hiçbiri insan sağlığından önemli değildir. Ümit ederim, 2002'deki gibi mağlubiyetle başladığımız şampiyonayı iyi bitiririz'' diye konuştu. İsviçre maçı öncesinde bazı sıkıntılar yaşadıklarının hatırlatılması üzerine tecrübeli teknik adam, ''Bu sıkıntıları lehimize çevireceğiz. 23 oyuncumuz var. Oynayabilecek durumdaki futbolcularımızın hepsi bu durumu lehimize çevirmek için ellerinden geleni yapacaklardır'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Portekiz maçının mağlubiyetinin yarattığı sıkıntıyı üzerinizden atabildiniz mi?'' şeklindeki soruya Terim, şu yanıtı verdi: ''Burada olmak önemli bir şey. Bunun sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Sakatlıklar nedeniyle oluşan durumu da elimizdeki oyuncularla çözmeye çalışıyoruz. Bizim görevimiz problemin değil, çözümün bir parçası olmak. Biz de bunu yapıyoruz.''

Portekiz maçını kaybetmelerinin dezavantaj oluşturmadığını anlatan Fatih Terim, sözlerini şöyle tamamladı: ''Portekiz maçı bizim için dezavantaj değildir. Elbette her takım kazanarak başlamak ister, ama olmadı. Yaptığımız hataları rakibimiz değerlendirdi. Geçmişte birçok turnuvada olduğu gibi zoru başarabiliriz. Başımızı öne eğmemizi gerektirecek bir durum yok. Bizim için Avrupa Şampiyonası yarın başlıyor.''

TUNCAY ŞANLI

Basın toplantısına katılan milli oyunculardan Tuncay Şanlı da üzerinde bir baskı hissetmediğini ve sahaya kazanmak için çıktıklarını söyledi.

Tuncay, bazen istediklerini yapamadıklarını ifade ederek, ''Üzerimde bir baskı yok. Sahaya hepimiz kazanmak için çıkıyoruz. Bazen istediklerimizi yapamıyoruz. Bunun baskıyla ilgisi olduğunu zannetmiyorum'' dedi.