kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'ESKİ DOSTLAR' ETKİSİZDİ ... Bir dönem Galatasaray forması giyen Franck Ribery ile Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Nicolas Anelka, Romanya karşısında vasat bir futbol sergiledi. İki oyuncu da teknik patron Domenech'in kendilerinden istediğini yerine getiremedi.

Zurih'te uyku saati

DENİZ DERİNSU
Zürih'teki Romanya-Fransa maçı, hem tribündeki hem de televizyon başındaki futbolseverleri uyuttu. 0-0 sonuçlanan karşılaşmadaki tek isabetli şutu, Karim Benzema ile Fransızlar buldu..
EURO 2008'de görüntü aynı. Her gün, bir gün öncesinin galibi ile o günün tarafları yolları dolduruyor. Basel'den Zürih'e geçerken de sahne aynıydı. Her turnuvanın potansiyel favorisi Fransa ile en büyük sürpriz adayı Romanya dün sahne aldılar. "Sen temkinliysen ben senden temkinliyim" diyen iki rakiptiler. Romanya beklentileri karşılayan bir başlangıç yaptı. Rumen defansının sağında Contra, Tamas'la birlikte iyi bir ikili oluşturdu. Fransa her zamanki gibi sağlamcıydı. Makelele'nin yanında, Vieira'nın yerine oynayan Toulalan da etkileyiciydi. Fransızlar, Henry'yi fazlasıyla aradı.

ROMANYA SÜRPRİZ YAPABİLİR
Tanıdık yüzlerden Anelka yine savunmaya yardım etmiyor. 33'te herkesin ıskaladığı bir topu kafayla dışarı yollaması ilk ciddi pozisyondu. O ana kadar zaman zaman çıkışlarıyla Fransızlar'ı zorlayan Rumenler, ilk yarının son anlarında Mutu ile hedefe çok yaklaştılar ama Gallas pozisyonu önledi. İkinci yarıya hızlı başlayan Romanya, Mutu'nun önderliğinde Fransa'yı zaman zaman bunalttı. Ama dikkatli defans izin vermeyince fırtına 70'lere doğru dindi; oyun yine orta alana döndü. 49'da tek başına girip vuran Malouda ve 64'te Anelka iki ciddi pozisyonu harcadılar. İzleyenleri uyutan maçın tek isabetli şutunu ise Karim Benzema ile Fransızlar buldu. Romanya böyle bir rakip karşısında yapabileceğinin en iyisini yaptı. Güvenlerinin yerine geldiğini düşünürsek turnuvanın sürpriz takımı olabilirler. Seyircilerinin katkısı da oldukça fazla. Fransa gol pozisyonlarında Anelka-Benzema ikilisinin durgunluğunun kurbanı oldu. Ama savunmalarına laf yok. Sonuçta 'ölüm grubu'nun ilk maçında taraflar puanları paylaştılar.