kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Van Valiliği önünde kurulan sahnede ilk kez seyirci karşısına çıkan çocuklar, 'Pak' isimli sevgi oyunu ile büyük alkış topladı.

Tiyatro görmemiş Vanlı minikler tiyatrocu oldu!

PERVİN METİN / SABAH
Ünlü oyuncu Halit Ergenç'in dört aydan beri eğittiği Vanlı ilkokul öğrencileri, ilk tiyatro oyunlarını sahneledi. Daha önce hiç tiyatro görmeyen minikler sahnede çok iyiydi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Tiyatro görmemiş Vanlı minikler tiyatrocu oldu!
Daha önce bir tiyatro salonunun kapısından dahi geçmemiş olan 80 Vanlı öğrenci, yakışıklı oyuncu Halit Ergenç'in koçluğu eşliğinde, 'Pak' adlı bir tiyatro oyunu sahneye koydu. Ergenç'ten dört aydan beri tiyatro eğitimi alan 8-12 yaşındaki Vanlı çocuklar, küçük bir kızın hayat hikayesinden yola çıkarak dostluk temasını işleyen oyunlarıyla büyük beğeni topladı.

DEĞERLİ HİSSEDİYORUZ
Vanlı minikler, gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını belirterek, duygularını şöyle ifade etti: "Tiyatro çevirmeyi, seyirciyle nasıl diyalog kuracağımızı, tiyatronun bir maske olduğunu öğrendik. Gerektiği zaman ağlıyor, gerektiği zaman gülüyoruz. Birilerinin bizi düşünmesi, ilgilenmeleri bizi çok mutlu etti. Kendimizi daha değerli hissediyoruz."

HAYALİ GERÇEK TİYATRO
Büyünce hem tiyatrocu, hem de doktor olmak isteyen 13 yaşındaki Semra da tiyatronun kişiliğini değiştirdiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Daha önce çok sessiz sakin, konuşurken bile utanan biriydim. Şimdi kendimi çok rahat anlatabiliyorum. Ailem de benimle gurur duyuyor. Şimdi tek hayalim gerçek bir tiyatro oyunu izleyebilmek."

ÖNCELERİ KORKUYORDUM
Dokuz çocuklu bir ailenin üyesi olan Ferit Şeker de, büyüyünce tiyatrocu olmak istediğini belirterek, hedeflerini şöyle açıkladı: "Bugüne kadar hayallerimden kimseye bahsetmedim ama artık utanmadan söylüyorum. Bir şeyi başardığım için çok sevinçliyim. Derslere ilk başladığımda heyecanlıydım ve yapamayacağım için korkuyordum. Hocam Halit Ergenç hepimizle çok ilgilendi ve bizi rahatlattı. Onunla yan yana çektiğim fotoğrafları mahalledeki arkadaşlarıma gösteriyorum."
Haberin fotoğrafları