kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bergüzar Korel - Beste Bereket

Eğitmenler ne dedi?

HALİT ERGENÇ (Van): "Van'da dört aydır 80 çocukla birlikte çalışıyorum. Çoğu hiç tiyatro görmemişti, o nedenle ilk dersimiz bunun üzerine konuşmak oldu. Ardından bir oyun çıkarabilmek için ne gerekiyorsa öğretmeye çalıştım. Bu benim ilk öğretmenlik deneyimimdi. Ben de en az çocuklar kadar heyecanlıydım. Bu proje çok önemli çünkü, bu çocuklar hem maddi hem de manevi açıdan yoksunluk içinde."

BESTE BEREKET (Ankara): "Ankaralı 50 öğrenciye, tiyatro öğretiyorum ve onlarla aynı sahneyi paylaşmak büyük bir keyif. Çocuklar çok açıksözlü, disiplinli ve öğrenmeye meraklı. Her türlü eğitim ve değişim çocukla başlar. Bu nedenle bana bu teklif yapıldığında hem çok heyecanlandım hem de ne kadar önemli olduğunu anladım."

BERGÜZAR KOREL (Eskişehir): "Eskişehir'deki eğitim parkındaki çocukları çalıştırıyorum ve daha önce hiç öğretmen olmamıştım. Üniversitede öğrendiklerimi onlarla paylaştım. Bizim bile o dönemde algılamakta zorlandığımız şeyleri, çocuklar çok rahat kavradı. Onlara vücut dillerini kullanmayı öğretiyorum. Bu projeyi çok önemli buluyorum."