kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kadın şarkıcılar birbirlerini yiyorlar

ÖZLEM AVCI / MAGAZİN
'Bitti Ruhumun Gezmeleri' maxi single'ı ile çıkış yapan Serhan Sokulgan, Sezen Aksu'nun, 'Kaderim' isimli şarkısında Gülşen'le düet yaptı. Sokulgan "Ne varsa yine kısa boylularda var!" dedi..
12 yıllık radyoculuk, gazetecilik ve basın danışmanlığı çalışmalarının ardından 'Bitti Ruhumun Gezmeleri' maxi single çalışması ile dikkatleri üzerinde toplayan Serhan Sokulgan, Sezen Aksu'nun, 'Kaderim' isimli şarkısında Gülşen'le düet yaptı. 'Kaderim' şarkısının kaderi olduğunu anlatan Serhan: Ne varsa kısa boylularda var. Ben de kısa popçular arasına katıldım

* Bu maxi single nasıl gelişti anlatır mısınız?
12 yıldır bu sektörün içindeyim. Radyoculukla başladım. Sonra uluslararası bir plak firmasının PR işlerini yaptım. 50'ye yakın sanatçı ile çalıştım. Müziğin hep mutfak kısmıyla ilgiliydim. Ama son 3-4 yıldan beri profesyonel anlamda şarkı da söylüyorum. Müzik eğitimi aldım.

* Albümde Gülşen ve Sezen Aksu desteği var. Bu nasıl gerçekleşti?
Sezen Aksu'nun fan gecelerinin organizasyonunu ben düzenliyorum. Sezen kayıtlarının dinlendiği çok özel şarkılara yer verildiği geceler yani. Bu albümde Sezen Aksu'nun 'Kaderim' şarkısını seslendirdim. Benim de kaderim oldu yani... Gülşen'le de yaklaşık 3-4 yıldan beri dostluğumuz var. Her sahnede beraber şarkılar söyleriz. O da Sezen şarkılarını çok güzel yorumlar. Onun için bu şarkıya düet yaptık.

GÜLŞEN DOSTUMDUR

* Mutfak tarafını da bildiğiniz için sanat camiasında genelde destek değil köstek olunduğu söylenir. Siz bu yola çıktığınızda daha çok destek mi köstek mi olundu?
Tabii ki ayrımlar var. Kocaman bir pasta düşünün herkes o pastadan bir dilim kapmaya çalışıyor. Bir çekememe durumu her sektörde oluyor aslında. Sizi destekler gibi görünüp içten içe köstek olanlar da olur. Gülşen parmakla gösterilecek gerçek dostlarımdan. Bütün zorluklara rağmen bu sektörde durabilen nadir insanlardan bir tanesi. Ne kadar yok desen de köstek olan mutlaka vardır. Ayrıca benim hiç kimseden bir talebim olmadı. Pınar Aylin, Yonca Lodi de çok destek oldu.

* Bir pasta var dediniz... Nasıl buluyorsunuz müzik sektöründeki sanatçıları?
Valla baktığınız zaman kadın şarkıcılar daha çok birbirlerini yiyorlar. Ama stratejik şeyler de var. Magazin gündeminde kalabilmek için yapılan polemiklerden bahsediyorum. Ama erkek pop starlara baktığımızda kadınlara göre daha çok işleriyle ilgileniyorlar.

* Polemik gerçekten magazin gündeminde tutunmak için önemli mi?
Bir yere kadar durabilirsiniz. Saygınlığınızın oluşabilmesi için yaptığınız iş çok önemli. Ben çok farklı bir yol çizip başka şekilde de ismimi duyurabilirdim.

TEK AŞKIM SEZEN

* Sezen Aksu'yla nasıl tanıştınız?
Önünde saygı ile eğilmek gerekir. Aslında o da çok büyük laflardan sıkılmış durumda. "Bine yakın şarkıya sahip olan ozan kişi" diyorum ben ona. Hayatımın tek aşkı Sezen. Senelerdir fan gecelerini ben organize ettiğim için bir gün beni evine çağırdı ve öyle tanıştık. Hatta ben daha ilk tanışmamızda "Sizin bir şarkınızı mutlaka söyleyeceğim" demiştim.

* Murat Boz "Pop starlar pigme" demişti siz de bir hayli kısa boylusunuz. Keramet bu kısa boyda mı?
Murat söyledi bunu ama daha sonra kıvırdı galiba. Dünya starlarına bakıldığında da herkes kısa. Sezen Aksu der ki, "Bizim böyle olduğumuza bakmayın bir o kadar da yerin altındayız." Murat Boz da çok komik bir şey söyledi ama bu işler boyla, huyla kategorize edilecek şeyler değil!
Haberin fotoğrafları