kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Aldatmak, durmuş kalpleri çalıştırır'

DIŞ HABERLER
ABD'de ünlü yazar Mira Kirshenbaum'un son kitabındaki, "Evlilikte aldatma iyidir. İlişkiyi kurtarır" ifadesi, eleştirmenlerin tepkisini çekti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Aldatmak, durmuş kalpleri çalıştırır'
ABD'nin Massachusetts eyaletindeki "Chestnut Hill Enstitüsü" isimli psikoterapi ve araştırma merkezinin müdürü Mira Kirshenbaum'un kaleme aldığı "When Good People Have Affairs" (İyi İnsanlar Çapkınlık Yaptığında) isimli kitap, tartışılıyor. Kadın- erkek ilişkileri üzerine yazılarıyla tanınan Kirshenbaum'un, son kitabında "Evlilikte aldatma iyidir" demesi bir anda gündemi değiştirdi. "Eşini aldatan evli insanlar için yardım kitabı" olarak nitelenen kitapta yazar, ilişkide suç işlemektense aldatmanın daha kutsal olduğunu belirtiyor. Ünlü yazar, "30 yıllık mesleki deneyimimde gördüğüm şeyleri kaleme aldım. Aldatmak iyidir. 'Herkes aldatsın' demiyorum. Ancak eşlerini seven iyi insanlar da bazen aldatabilir. Ve bu dünyanın sonu değildir. Hatta aldatmak sayesinde ilişkiler kurtulabilir bile" ifadesini kullanarak, aldatmayı bir çeşit kalp krizi olarak yorumluyor.

FİLME KONU OLDU
Kirshenbaum, kitabında "İlişkiniz durağanlaştıysa, sorunların içinden çıkamadığınızı hissediyorsanız aldatmak kalp krizi etkisi yapıp durmuş kalplerin yeniden atmasını sağlayabilir" ifadesini kullanıyor. Yazarın son kitabını, bazı eleştirmenler "Kitabı aldatan olsun, aldatılan olsun, ama herkes okusun" diyerek övüyor. Bir kısım eleştirmen ise yazarın "Evlilikte aldatmak da iyidir" ifadesine tepki gösteriyor. Yazarın ilişki üzerine görüşleri, başrollerinde Richard Gere ve Diane Lane'in oynadığı 2002 yapımı "Unfaithful" (Sadakatsiz) filmine ilham kaynağı olmuştu. Filmde Diane Lane, kocasını aldatan Connie Sumner karakterini oynamıştı.
Haberin fotoğrafları