kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Babam rol icabı öpüşüp sevişmeme bir şey demez

MEHMET ÇALIŞKAN / MAGAZİN
CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen'in 'O... Çocukları' filminde oynayan kızı Selen Sevigen: Rolüm gerektiriyorsa öpüşür, sevişirim de. Babam tepki vermez..
CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in kızı Selen Sevigen, babasının tüm ısrarlarına rağmen politikada değil, oyunculukta kariyer yapmayı kafasına koydu. Bir dönem ünlü yönetmen Abdullah Oğuz'un asistanlığını yapan Sevigen, ayrıca film distribütörlüğü de yaptı. George Clooney, Helen Mirren, Michelle Pfeiffer, Kate Hudson ve Jennifer Garner gibi dünyaca ünlü yıldızların oyuncu koçu Bernard Hiller'dan ders alan Selen Sevigen, ilk oyunculuk sınavını geçtiğimiz günlerde vizyona giren 'O... Çocukları' adlı filmde 'Veronica' adlı karakteri canlandırarak verdi. Bir yandan da TV'de 'Gala' adlı bir sinema programı hazırlayıp sunan Sevigen bir zamanlar bu işi yapmasına karşı çıkan babasının, artık en büyük destekçisi olduğunu açıkladı
* Politika bana hiç bir zaman çekici gelmedi. Babamın yaşadığı zorlukları gördüğüm için politikayla uğraşmayı hiç düşünmedim. Bir eve bir politikacı yetiyor, bir ev ikinci bir politikacıyı kaldırmaz!
*
Babam önceleri ne iş yapacağım konusunda çok endişeliydi. Babama oyunculukta ne kadar ciddi olduğumu göstermek için araya torpil koyup dünyanın en ünlü oyuncu koçu Bernard Hiller'dan dersler aldım. O beni kabul ettikten sonra, babam oyunculuk konusunda ne kadar ciddi olduğumu anladı ve bana destek vermeye başladı. Şu anda en büyük destekçim babam.

O DÖNEM GERİDE KALDI
* 'O... Çocukları'nda İtalyan 'Veronica'yı canlandırdım. Babam benden daha çok heyecanlandı. Filmin gösterime girmesini sabırsızlıkla bekledi. İzledikten sonra da beni tebrik etti.
*
Öpüşme veya sevişme sahnelerinde oynayıp oynamayacağım filmine ve yönetmenine bağlı. Filmin bütünlüğü için ille de gerekliyse, elbette oynarım. Ben artık insanların, "Onda oynamam, bunda oynamam" dedikleri dönemin geride kaldığını düşünüyorum.
* Böyle bir sahnede oynarsam, babam zor durumda kalmaz. Eğer film için gerekli sahneler olduğuna inanırsa, babam da sorun çıkarmaz. Neden çıkarsın ki? Yolsuzluk mu yapmış olacağım, yoksa ahlaksızlık mı?
Haberin fotoğrafları