kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu ilişki ya bitecekti ya kanser olacaktım

BAŞAK ÇOKAN - MAGAZİN
Podyumlardan sahneye geçen Ebru Destan dördüncü albümü 'Üç Vakte Kadar' ile yaz aylarına damgasını vurmaya hazırlanıyor. Herkesin bu albümle dans edeceğini söyleyen Destan, beş ay önce ayrıldığı sevgilisi eski futbolcu Vedat İnceefe ile yaşadıklarını da anlattı..
Podyumların en çok iş yapan mankenlerinden biriyken müziğe yönelen ve albüm çıkaran Ebru Destan, dördüncü albümü ile çok iddialı geldiğini söylüyor. Destan yeni albümü için çekilen fotoğraflarda fotoşoptan kaçındıklarını da sözlerine ekliyor: "İnsanlar beni dışarıda gördüklerinde yadırgasınlar istemem. Bir insanı yeniden yaratmak doğru gelmiyor."

* Albümlerinize verdiğiniz isimler bir mesaj niteliğinde galiba...
Evet, biraz öyle. İlk albümüm 'Sözümü Yemedim' ikinci albümüm 'Tokat' üçüncü albümüm 'Ayrılık Soğuk İklim' ve son olarak 'Üç Vakte Kadar'. Hepsini biraraya getirirsek şarkı sözü çıkıyor...

* Hayatınızda üç vakte kadar neler olabilir?
Evlenebilirim mesela.. Ama bu üç vakit mi, üç yıl mı olur, üç ay mı, onu bilemem...

YADIRGANMAK İSTEMEM
* Her albümüzde olduğu gibi bu albümde de bir Serdar Ortaç şarkısı var...
Serdar'ın bana uğurlu geldiğini düşünüyorum. İlk günden bu yana birbirimizden hiç kopmadık. Ve bana her albümümde mutlaka bir-iki şarkı besteliyor. Bu albüm tamamıyla bir dans albümü oldu.

* Şarkı sözleri neden sitemkâr?
Kimi zaman insanlar kızgınlıklarını, beslediği öfkesini dışa vuramaz. Bu şarkılar sayesinde mesaj gönderebiliyor. Ben herkesin söyleyemediği şeyleri dile getiriyorum.

* Fotoğrafları kim çekti?
Cem Talu teknede çekti. Fotoşopu elimizden geldiğince çok az kullandık. Çünkü yüzümde fazla bir değişiklik yapılsın istemedim. İnsanlar beni dışarıda gördüklerinde yadırgasınlar istemem. Bir insanı yeniden yaratmak doğru gelmiyor.

SELÜLİT NEDİR BİLİNMEZDİ
* Yani siz diyorsunuz ki, selülitlerimi fotoşopla kapattırsam, yazın gazetecilere yakalanırım o zaman her şey ortaya çıkar, öyle mi?
Bir kere selülitim varsa o bölgeyi ortaya çıkaran görüntü vermem ve akıllıca bir hamle ile olayı toparlarım. Zaten kadınların belirli aylarda bu tarz problemleri oluyor, bunu engelleme şansımız yok. Beni rahatsız eden şey, eskiden erkekler selülit nedir bilmezlerdi. Bu yüzden kadınların da böyle sorunları olmazdı. Ama şimdi erkekler buna dikkat ediyorlar. Biz erkeklerin kocaman göbeklerine bir şey söylüyor muyuz! Kadınlar bu selüliti kafalarına takarlarsa delirme noktasına gelebilirler. Çünkü artık insanlar yürürken birbirlerinde selülit arar oldu.

VEDAT'A MESAJ YOK

* Geçen yıl çıkardığınız albümünüzde sevgiliniz Vedat Bey'e gizli bir mesaj ve teşekkür vardı. Bu albümde var mı bir mesaj?
Hayır, artık yok. Daha önceki albüme de maddi anlamda bir desteği söz konusu olmamıştı bu albümde de ne maddi ne de manevi katkısı yok!

* Aşk hayatınız nasıl?
Ben bir ayrılıktan çıktıktan sonra hemen yeni bir ilişkiye başlamanın sağlıklı olduğuna inanmıyorum. Beklemek, dinlenmek gerekiyor.

* Yoruldunuz mu?
Uzun süreli ilişkiler insanı yoruyor. Yılların kattığı güzel şeyler de var. Ama bazen öyle bir noktaya gelirsiniz ki yolları ayırmanın zamanı gelmiştir. Çünkü yollar uzayınca yoruluyorsunuz ve bir yerde mola verip sorgulamaya başlıyorsun. Bizim ilişkimizde zaman geçince birbirimizin farklı huyları olduğunu keşfettik. İyi bir arkadaşlık kurabileceğim, yanında kendimi güvende hissedebileceğim bir insan arıyorum. Artık delilik yapacak zamanları geride bıraktım. Ayakları yere basan, hayattan ne istediğini bilen bir kızım. Bundan sonra yaşayacağım ilişki evlilikle sonuçlanır.

* Vedat Bey hayatınızda olsaydı şimdiki gibi mayolu fotoğraflarınız ve klibiniz olur muydu?
Olurdu. Çünkü biz tatile gittiğimizde de bikiniyle fotoğraflarım çekiliyordu.

* Bu konuda rahatsızlık duyuyor muydu?
Bilmiyorum. Çünkü bunu hiç konuşmadık eğer bu konuyu konuşuyor olsaydık daha kötü olurdu. Konuşmak mutsuzluk getirir. Bazen anlamak gerekiyor. Anlayacaksın, dillendirmeyeceksin.

* Siz mi anlıyordunuz o mu anlıyordu?
O! Çünkü ben Ebru Destan'ım, kameraların önündeyim. Ben mayo mankenliği de yaptım. İşime saygı duyuyorum. Bu işten paramı da kazanıyorum. Bir erkek beni olduğum gibi kabul edecek ya da etmeyecek. Ben kimse için değişmem ve kimseyi değiştirmem. Bir insanı olduğu gibi seviyorsanız bu gerçek aşktır. Ben değiştirdiğim, kendi kalıbıma göre ayarladığım bir şeyi sevemem ki. Değiştirdiğiniz şey hayranlık duyduğunuz şey değil.

HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM

* Vedat Bey ile bir küs bir barışık bir ilişkiniz oldu. Son olarak yeniden barıştığınız için pişmanlık duyuyor musunuz?
Hayır, pişmanlık duymuyorum çünkü denemem gerekiyordu. Bu ilişki sancılarıyla her şeyiyle güzeldi. Ama baktın ki işin içinden çıkamıyorsun benim gibi yapıp tamamen bitireceksin. Zaten bir ilişkiye ayrılık kelimesi giriyorsa aşkın büyüsü kaçıyor.

* Nasıl bir sevgili istiyorsunuz?
Dürüst olsun, kızdığı şeyi de, mutlu olduğu şeyi de söylesin içine atıp sonra patlamasın. Hırs ve kin barındırmak istemiyorum.

* Vedat Bey'den evlilik teklifi aldınız mı?
Evet aldım.

* Bir dönem sizin evlenmek istediğiniz, ancak Vedat Bey'in buna yanaşmadığı söylendi.
Hayır, asla böyle bir şey yok! Tabii ki ikimiz de ilişkiye başlarken evlenelim diye başlamadık. Önce hoşlandık birbirimizden, sonra sevdik ve üç yıl içinde ilişki evlilik noktasına geldi. Fakat sonrasında baktık ki ikimiz arasında bazı şeyler aşılmıyor. Bu anlatılmaz ki kelimelere dökülecek gibi değil...

* Sizin kafanızdaki eş portresine uygun olmadı mı?
Aslında çocuk yapmakla alakalı bir şey. Ben çocuğa hazır olunca evlilik isterim. Çocuk yapmaya hazır değildim. Bitmesi gerekiyordu, bitti.

* Vedat Bey sizinle barışmak için hamlede bulundu mu?
Hayır, çok ayrılıp barıştığımız için bu kez olmadı. Artık bıçak gibi kesmemiz gerekiyordu. Ya kesecektik ya da kanser olacaktım. Acı çekiyorduk...
Haberin fotoğrafları