kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Murat Tokat

'Altın Koza' jürisinin yaptığı kepazeliktir!

Aslı ÖRNEK/GÜNAYDIN
Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği 'Beyaz Melek' filminin 15. Altın Koza Film Festivali'nden ödül almaması filmin yapımcısı Murat Tokat'ı çok kızdırdı: Festival, seçilen bu jürinin azizliğine kurban gitti!..
Pazar günü son bulan 15. Adana Altın Koza Film Festivali'nin ardından 'Beyaz Melek' filminin yapımcısı Murat Tokat, festival jürisini ağır bir dille eleştirdi. Tokat, "Jüri festivale gölge düşürmüştür. Bugüne kadar halkın sevdiği filmlere ödüller veren festival, jürinin azizliğine uğramıştır. Yapılanlar haksızlığın ötesinde, kepazeliktir" dedi.

FİLMİMİZ KISKANILDI
"Yapılanlar, 2007'nin en çok izlenilen filminin büyük başarısının içlerine sinmeyişidir. ABD'den iki ödül alan ve bu anlamda tek Türk filmi olan 'Beyaz Melek'in kıskanılmasıdır" şeklinde konuşan Murat Tokat, sözlerini şöyle sürdürdü. "Seçilen jürinin 'Beyaz Melek'te oynayan usta oyuncuları değerlendiremeyecek kadar zavallı bir tutum sergilemeleri dikkatlerden kaçmamıştır. Bizi, oyuncularımızı ve emeği geçenleri rencide etmişlerdir."

RİSKE GİRMELERİ GEREK
"Bundan sonra yapacağımız filmleri büyük kepazelikler dönen festivallere asla göndermeyeceğiz" diyen Tokat, Kültür Bakanlığı'na yönelik de şunları söyledi: "Beyaz Melek'in gişesinden elde edilen gelirlerin, halk tarafından takdir görmeyen ve izlenmeyen filmlere verilmesi asla doğru değildir. Kültür Bakanlığı'nın gişelerden gelen bütçeyi 'Resim Sineması'na verilmesine kesinlikle karşıyız. Bu tarz filmler çeken arkadaşlarında riske girmesi gerekiyor."
Haberin fotoğrafları