kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mahkûm babayı öpmeye izin yok

VELİ SARIBOĞA
Küçük Oğuz, 22 aydır tutuklu babasına hasret. İmam nikâhlı annesinin nüfusundaki Oğuz yasal olarak babasını göremiyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mahkûm babayı öpmeye izin yok
Oğuz Bircan, 7 yaşında. Ne suçun ne cezaevinin ne de yasanın anlamını biliyor. 2 yıl önce parmaklıklar ardına konulan babası Mustafa Gezer'i 22 aydır göremedi. Özlemini resimlerle dindirmeye çalıştı. Dün adliyede elleri kelepçeli babasına koştu gözleri yaşlı. Ama bir uzman çavuşun kolları küçük bedenini kavradı. Babası, jandarma erlerince 'kaçırılırcasına' nezarethaneye sokulurken "Ne olur öpüp, sarılayım" feryatlarıyla çırpındı.

ÖPMEK İÇİN YALVARDI
Baba Mustafa Gezer, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu. 6 gasp ve bir adam kaçırma suçundan 60 yıldan 90 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İmam nikâhlı eşi ve 5 çocuğu yolunu gözlüyor. Oğuz dün annesiyle, babasının duruşmasının görüleceği Beşiktaş'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Yarım saat sonra da cezaevi aracı... Oğuz, elleri kelepçeli babasını görünce fırladı. Sarılıp, öpmek için koştu. Ama jandarma erleri, daha hızlı çıktı. Baba hemen nezarethaneye doğru yönlendirildi. Oğuz'un bedenini bir uzman çavuşun kolları kavradı. Ağlayan çocuk, "Ne olur sarılayım" diye yalvardı. Babası ise nezarethaneye götürülürken dönüp dönüp oğluna baktı, "22 aydır görmüyorum. Bırakın öpeyim'' diyebildi.

'SADECE ELLERİNİ TUTABİLDİM'
İlköğretim birinci sınıf öğrencisi Oğuz çırpındı, bir ara nezarethanenin bulunduğu kapıya kadar gitti. Ama yasalar, Oğuz'un babasına sarılıp, öpmesine izin vermedi. Herkesi ağlatan Oğuz, sakinleştirildikten sonra polis memurları tarafından adliye bahçesinden çıkarılıp, annesine teslim edildi. Oğuz, "Cezaevinde de babamla görüşemiyorum. Burada da yaşım küçük olduğundan duruşmalara giremiyorum. Babamı öpemedim, sadece ellerini tutabildim'' dedi.