kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
10’UNCU YILA KADEH KALDIRDILAR...1997 yılında Özelleştirme İdaresi’nden alınan bugün özel bankalar sıralamasında altıncılığa kadar yükselen Deniz- Bank’ın 10plus adı verilen gecesinde (soldan sağa) Denizbank Yönetim Kurulu Başkanı Dirk Brunner, Hakan Ateş ve Axel Miller 10’uncu yıl şerefine kadeh kaldırdı.

"Zorlu'yu zengin ettik, ama biz ondan daha zengin olduk"

RAHİM AK
Denizbank'ı Ahmet Nazif Zorlu'dan alan Dexia'nın Başkanı Miller, bankayı almakla Zorlu'yu zengin ettiklerini söyledi ancak ekledi: "Ama siz bizi çok çok daha zengin ettiniz"..
Dexia Grup İcra Kurulu Başkanı Axel Miller, Ahmet Nazif Zorlu'nun bankanın satış kararıyla hayati bir karara imza attığını ifade ederek, Zorlu'ya hitaben, "Evet biz sizi zengin ettik ama siz bizi çok çok daha zengin ettiniz. Bunun için teşekkür ederiz'' dedi. Denizbank, kuruluşunun 10. yıldönümünü İstanbul'da gerçekleştirdiği bir etkinlikle kutladı. Burada bir konuşma yapan Miller, satış için son müzakerelerin yapıldığı günü ise şu sözlerle anlattı: "Asansörde İngilizlerle, koridorda Fransızlarla karşılaştık. Satış süreci böyle mi yürütülür. Kendimi rahat hissettiğim ve bir Türk ile karşılaştığım tek yer tuvalet oldu. Zorlu'dan o gün çok etkilenmiştim. Ciddi bir insan kendisi. Adeta ödüm kopmuştu diyebilirim. Beyaz bir kravat takmış, beyaz bir gömlek giymişti. Etrafı tarayan gözleri vardı. Sizi gördüğümüzde (Bu adamla oyun oynanmaz) dedik. Dolayısıyla müzakereler sırasında zor anlar yaşadık. Peki niye bu kadar akıl almaz bir fiyatı ödemeyi kabul ettik, çünkü en iyisi onlardı.''

AVRUPA'YA İHTİYACINIZ YOK
Miller, konuşmasında Avrupa'nın Türkiye'den öğreneceği çok şey olduğuna da işaret ederek, "Her seferinde bu ülkeye gelişimde buna daha çok inanıyorum. Siyasi duruşum şöyle; bana kalırsa Türkiye'nin Avrupa'ya ihtiyacı yok, ama Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var. Bu müteşebbis ruha ihtiyaç var Avrupa'da. O nedenle bu muhteşem ülkede, bu muhteşem pazarda yer almaya devam ediyoruz. 10 yılın arkasına bir sıfır daha ekleyelim, 100 yıllara ulaşalım'' görüşünü dile getirdi.