kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Touareg'in küçük kardeşi geliyor

04.06.2008
Alman otomobil üreticisi VW'nin ilk SUV'u olan Touareg'e küçük bir kardeş geliyor: Tiguan.

SUV pazarının her geçen gün daha da genişlemesiyle otomobil firmaları bu sınıfa daha fazla önem vermeye başladılar. Volkswagen, Touareg ile SUV pazarının önemli elemanları Audi Q7, BMW X5, Mercedes ML gibi rakiplerle başarılı bir şekilde rekabet etmekte. Ancak bu rekabet firmaya yeterli gelmemiş olacak ki rakiplerinden önce bir alt sınıfa ait bir model olan Tiguan'ı çıkararak pazar payını arttırmayı hedefliyor.

VW Tiguan'ın fotoğrafları için tıklayınız

VW Touareg'e oranla daha kompakt çizgilere sahip Tiguan, VW'nin 14. model ailesi unvanına sahip olarak yollara çıkmaya başlayacak.

Köşeli tekerlek yuvaları, VW'ye özgü C sütunu ve ön / arka tasarım detaylarıyla dikkat çeken Tiguan'in iç mekanında da yeni tip geniş orta konsol tasarımı ön plana çıkıyor.

VW'nin güncel modellerinde kullanılan TSI teknolojisinin kullanıldığı 150 HP, 170 HP ve 200 HP'lik benzinli motorlara ek olarak, VW'nin TDI teknolojisiyle donatılmış ve şimdiden Euro 5 normlarını sağlayan 140 HP ve 170 HP'lik güçlü dizel motorları da Tiguan'ın güç ünitesi yelpazesinde yer alacak.

VW mühendisleri kompakt SUV sınıfında yeni standartlar belirlemek istediklerinden dolayı araca multimedya verilerini yedeklemek için 30 GB'lık bir sabit disk eklemişler. Ayrıca ipod/mp3 çalar gibi cihazların sisteme eklenmesini de mümkün kılmışlar.

VW Tiguan'da bulunan bir diğer yenilik ise, dünya üzerinde bir SUV'da ilk park yönetim destek sisteminin kullanılmış olması.