kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ahmet Bozer

Coca-Cola, Avrasya ve Afrika için İstanbul'u üs belirledi

Muhtar Kent'in CEO olacağı Coca-Cola, Avrasya ve Afrika'yı İstanbul'dan yönetecek. Böylece Avrasya Grup Başkanı Bozer'e 90 ülke bağlandı..
Dünyanın en büyük alkolsüz içecekler şirketi Coca- Cola, Avrasya ve Afrika Grup Başkanlıklarını Ahmet Bozer'in yönetimi altında birleştiriyor. Halen Avrasya Grup Başkanı olarak görev yapan Ahmet C. Bozer, sorumluluk alanına Afrika Grubu'nun da eklenmesiyle birlikte, Coca-Cola sistemi içindeki en geniş coğrafyaya sahip olan Avrasya ve Afrika Grup Başkanı olarak görev yapacak. İstanbul'daki şirket merkezinden yönetilecek olan Avrasya ve Afrika Grubu bünyesinde, Türkiye, Rusya, Ortadoğu, Orta Asya, Pakistan ve tüm Afrika kıtası dahil olmak üzere, tam 90 ülke bulunuyor. 1 Temmuz'da Coca-Cola'nın en üst düzey yöneticiliği (CEO) görevini devralacak olan Muhtar Kent, "Ahmet Bozer'in, Afrika Grubunda sağlanan başarılı sonuçları daha da ileriye götüreceginden hiç kuşkum yoktur. Bu karar, kariyeri boyunca çok başarılı sonuçlar elde etmiş olan Ahmet Bozer'in liderlik yeteneklerine olan güvenimizin göstergesidir" şeklinde konuştu.

SORUMLULUĞU HIZLA GENİŞLEDİ
Coca-Cola şirketine 1990 yılında Atlanta'da finans departmanında başlayan Ahmet C. Bozer, 1992 yılında Coca-Cola Türkiye'ye Finans Müdürü olarak atandı. 1994 yılında Coca-Cola Şişeleme Operasyonları Finans Direktörlüğü, 1998 yılında Türkiye Coca-Cola Şişeleyicileri Grubu Murahhas Azası görevine yükseldi. 2000 yılının başında dokuz ülkeden oluşan Coca-Cola Avrasya Bölüm Başkanlığı'na atanan Ahmet C. Bozer'in, sürekli olarak çok önemli büyüme başarılarına imza atması sonucunda, sorumlu olduğu bölge hızla genişletildi.