kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hedefimiz belli

FATİH DOĞAN
Milli Takımımız'ın patronu Fatih Terim, Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası'nda final dışında bir şeyin yakışmayacağını belirterek, "Hedefimiz belli" dedi..
Milli Takımlar Teknik Direktörümüz Fatih Terim, Portekiz maçının oynanacağı Stade de Geneve'de yaptığı basın toplantısında iddialı konuştu. Terim, bu büyük futbol festivalinin tadını çıkarmaya geldiklerini belirterek, "Bugüne kadar birçok kişinin hayal edemediği hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaştık. 1996 yılında ilk kez katıldığımız Avrupa Şampiyonası'nda puan alamamıştık, ama son torbadan girdik ve finallere gittik. Bu da büyük bir hayalin gerçekleştirilmesiydi. Şimdi ise bu turnuvada final oynamaktan başka şeyin bize yakışmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

GOMES'TEN ÖVGÜ, GOMES'E ÖVGÜ
Terim, Portekizli futbolcu Nuno Gomes'in kendisi hakkındaki sözlerine de teşekkür etti. Fiorentina'da iken Terim'le çalışan Gomes dün erken saatlerde yaptığı basın toplantısında, "Terim hem çok iyi bir insan hem de çok başarılı bir teknik adam. Kariyerimde çok önemli bir yere sahip. Kendisine yarın başarılar diliyorum" demişti. Terim de, "Gomes çok önemli bir oyuncu. Kendisiyle çalışmaktan mutluluk duydum. Gomes'in turnuvanın en başarılı oyuncusu olmasını, ama bizim kalenin de ona kapalı olmasını diliyorum" diye konuştu.

'RENK KATMAYA GELDİK'
Portekiz maçını kaybetmenin Türkiye için her şeyin sonu olmayacağı vurgulayan Terim, "Kazanmamızın sürpriz olacağını söylüyorlar. Portekiz takımı kaliteli, Avrupa'nın en formda futbolcularından kurulu bir ekip. Her sonuca hazırlıklıyız" dedi. Terim, Ronaldo ile ilgili sorulara, "Onu şu oyuncumuz bu tutar demiyorum. Ancak mutlaka önlem alınması, durdurulması gereken bir oyuncu" yanıtını verdi. Terim, tüm cezalara rağmen bu şampiyonaya katılmayı hak ettiklerini belirterek, "Şölene renk katmaya geldik. Tüm seyircilerimiz bunun keyfini çıkarsın. Burada bulunmak, kaybetmek veya kazanmaktan daha önemli. Biz Portekiz'in bayraklarını çıkartıp, yerine Türk bayrakları astırmaya çalışacağız. Önemli olan fair-playdir" diye konuştu.