kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mobius: Türban değil morali ‘sapma’ bozuyor...Templeton Fonu kurucusu Mark Mobius zirvede gazetecilere "Yabancı yatırımcı Anayasa Mahkemesi’nin türban ile ilgili kararından çok enflasyonda hedef revizyonuna takıldı" dedi.

"ABD'de battınız çantanıza paraları koyup bize gelin!"

Maliye Bakanı Unakıtan aralarında Mobius'un da bulunduğu yatırımcılara "ABD'ye gittiniz kriz çıktı dibe battınız" dedi..
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, dün önce Türkiye İş ve Yatırım Zirvesi ardından da Ak Yatırım'ın düzenlediği Türkiye 2008 Yatırımcı Konferansı'na katıldı. Unakıtan Ak Yatırım'ın zirvesinde aralarında Templeton Fonu Kurucusu Mark Mobius'un da yer aldığı yabancı yatırımcılara "Kriz olunca ABD'ye gidiyorsunuz. Oysa bakın ne oldu. Güya akıllı geçinirsiniz. Bütün ABD'li bankalar döküldü. Şimdi söyleyin Türkiye mi daha güvenli ABD mi? Sermaye kuş gibi ürkektir. Bunlar için bazı safety (güvenli) yerler vardır. Eminönü'ndeki kuşlar gibi olun, Yeni Caami'nin önünde kaçmaz onlar. Çantanıza paraları koyip bize gelin" dedi. Unakıtan, özellikle AR-GE teşvik yasasından bahsederek bu kapsamda Türkiye'ye geleceklerin vergi ödemeyeceğini anlattı.

İSVİÇRELİ DEV GELİYOR
İş ve Yatırım Zirvesi'nde ise Maliye Bakanı Unakıtan, İsviçreli bir yatırımcının Çin ve Hindistan'dan sonra Türkiye'de yatırım kararı aldığını belirtti. Unakıtan, "Bu, sıfırdan bir yatırım olacak" diye konuştu. Unakıtan, enflasyonun büyüme için ikinci plana atılamayacağını belirterek, Hükümet'in görevinin Merkez Bankası'na destek vermek olduğunu kaydetti. Türkiye'nin belirsizliklerinden birinin AKP'ye açılan kapatma davası olduğuna işaret eden Unakıtan, şunları söyledi: "Dava, ekonomide zayıflık getiriyor. Saklamanın alemi yok. Kapatma davası kısa vadeli. Bir müddet sonra ak, kara belli olacak."