kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hukukun üstünlüğü ve Ankara'da yargıçlar!..

"Ankara'da yargıçlar var" ifadesi bir kez daha gerçekleşti. Şimdi hukukun üstünlüğüne saygı zamanı..
Şimdi asıl "Demokrasi"ye saygı zamanı.. Demokrasi bir sacayağı üzerine oturur.
Yasama, Yürütme, Yargı..
Türk Milleti adına karar veren Yüce Yargı, durup dururken İspanya'da Hallacı Mansurluğa soyunup "Dini simgeseyse dini simge, ne olacak" diye meydan okuyan ve Meclis'te bir işareti ile kalkan parmaklara güvenip her şeyi yapacağını zanneden bir siyasi lidere, hukuk dersi verdi. Yandaşlarına da tabii..
Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın kararı yorumlarken "Bu malumun ilamıdır" deyişi de, Ordunun ısrarlı sessizliğinin gerekçesinin Dolmabahçe toplantısı değil, Yargıya güven olduğunu ortaya koydu.
Süreç içinde asker konuşsa, fena halde yıpratılacak, Anayasa Mahkemesi askerin etkisinde kalarak karar almakla suçlanacaktı. Olayı başından sonuna sessizce izleyen asker, yoğunlaşan tepkilere rağmen suskunluğunu bozmamakla ne kadar akılcı davrandığını da ortaya koydu.
Türkiye Cumhuriyeti ve kurucusu Aziz Atatürk'ün ilkeleri emin ellerde olduğu bir kez daha kesinleşti..
Mutlu ve huzurluyum..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı bir tek şey var, ülkesinin geleceği ve huzuru için..
Odasına çekilsin. Seçim gecesi, zaferin hemen ardından televizyonların naklen yayınladığı konuşmasını ama mutlak tek başına izlesin ve düşünsün..
O odadan, o geceki Recep Tayyip Erdoğan kişiliği, kimliği ve duygularıyla çıkarsa, çıkabilirse, çıkmayı başarırsa kendisininkiler dahil, tüm sorunları çözer.
Menderes'in de başını yiyen partideki ve medyadaki "Yandaş" güruhu, her devirde var olan dalkavukların bugün panik ve dehşet içinde iyice tavana vuran gazına kapılır ve "Kalkan parmaklar"ı kullanarak yeni düzenlemelerle işleri keyfine göre toparlamaya kalkışırsa..
Başbakan şiire, hele de Mehmet Akif'e pek meraklı..
O zaman, Akif'ten iki satır..
"Tarihi tekerrürdür diye tarif ediyorlar
Hiç ibret alınsaydı tekerrür mü ederdi!.."