kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Tesco: Şirketi zarara bir çalışanımız uğrattı
TESCO Kipa, mali denetimler sonucu, gerçekte bir mal ve hizmet alımı gerçekleşmediği halde, mal ve hizmet alımı gerçekleşmiş gibi birtakım şirketlere para aktarımı yapılmak suretiyle şirketin zarara uğratıldığının tespit edildiğini bildirdi. Tesco Kipa'dan İMKB'ye yapılan açıklamada, şirketin finans bölümünde gerçekleştirilen birtakım eylemlere ilişkin olarak bir duyuru yapma gereği doğduğu vurgulandı. Açıklamada, "Tespit edebildiğimiz dolandırıcılık işlemlerinin boyutu yaklaşık 4.8 milyon YTL civarındadır" denildi.

Eşdeğer ilaç endüstrisi Paris'te buluştu
İLAÇ Endüstrisi İşverenler Sendikası'nın (İEİS) üyesi olduğu Avrupa Eşdeğer İlaç Birliği'nin (EGA) 14. EGA Yıllık Toplantısı, 2-3 Haziran 2008 tarihlerinde Paris'te düzenlendi. Eşdeğer ilaç endüstrisindeki gelişmelerin ve geleceğe dair öngörülerin paylaşıldığı toplantıda birçok ülkenin resmi otorite ve endüstri temsilcilerinden oluşan yaklaşık 400 katılımcı bir araya geldi. Toplantıda, dünya ve Avrupa eşdeğer ilaç pazarlarındaki mevcut eğilimler, yasal düzenlemelerin endüstriye etkileri, fikri mülkiyet uygulamaları ve eşdeğer ilaç endüstrisinde değişen dinamikler gibi konular ele alındı.

Asgari ücretin gündeme getirilmesini istiyorum

SANAYİ Bakanı Zafer Çağlayan, odaların, sivil toplum kuruluşlarının, işadamlarının, özellikle akademisyenlerin ve basının, bölgesel asgari ücret konusunu gündeme getirmesini istediğini söyledi. Business Class'ın Haziran ayı toplantısına konuk olan Çağlayan, bölgesel asari ücret konusunda şunları kaydetti: "Eski Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer, 'Ben böyle bir şeyi aslında çok demokratik bulmuyorum, ama kanun çıksın gelsin, zorluk çıkartmayacağım, imzalayacağım' demişti. Bölgesel asgari ücretin amacı, işçiyi, emeği sömürmek değildir. Ben de istiyorum ki odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız, özellikle akademisyenler ve basın, bu konuyu gündeme getirsin, üzerine gidelim. Gerçekten Türkiye için iyi bir model olabilecek bir konu.''

NEC'den Babalar Günü için özel kampanya
ÖZEL Bilgi İşlem, NEC Computers tarafından geliştirilen M370-ONE dizüstü bilgisayar için Babalar Günü için özel kampanya başlattı. Orijinal Windows Vista Home Premium işletim sistemini Türkçe olarak sunan NEC M370-ONE, İntel Core 2 Duo işlemci teknolojisiyle üretildi. M370-ONE dizüstü bilgisayar 15.4" TFT WXGA parlak ekran, 160 GB Sabit Disk, 1024 MB bellek, 1.3 MP kamera ve 2.7 kilogramlık ağırlığa sahip. 3 saat 30 dakika pil ömrüyle kendi segmentinde farkını ortaya koyan ve 2 yıl garantili olan NEC M370-ONE kalitenin uygun fiyatla birleşebileceğinin en güzel örneği olarak sektöründeki yerini alıyor. NEC M370-ONE' ın kampanya fiyatı 799 dolar olarak açıklandı.

Ray Sigorta'da hedef altıncı büyük olmak
RAY Sigorta Genel Müdürü Nüzhet Atabek, "2007 bizim için kârlılığın öne çıktığı bir yıl oldu, 2008'de karlılık ve pazar payımızı tüm sigortacılık alanlarında arttırmayı planlıyoruz. Gelecek 5 yılda Ray'ın pazar payını 2'ye katlayarak sektörün altıncı büyük şirketi olmayı hedefliyoruz" dedi. Bu arada şirket, kişilerin acenteye gitmeden çağrı merkezi, internetten işlem yapmayı sağlayan Ray Express adlı sistem başlattı.
Haberin fotoğrafları