kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk maçından notlar

(A.A)
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk maçından notlar
Beko Basketbol Ligi'nde üstüste 2., toplamda ise 3. kez şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Ülker'de büyük coşku yaşandı.

Maçın hemen ardından sahaya giren taraftarlarıyla şampiyonluk kutlaması yapan Fenerbahçe Ülkerli oyuncular, kısa bir süreliğine soyunma odasına gitti.

Sahaya inen taraftarların coşkusu bir süre daha sürerken, finalde rakibine yitiren Türk Telekomspor'da ise büyük üzüntü yaşandı.

TARAFTARLAR, MAÇ BİTMEDEN ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI YAPTI

Takımlarının sahadaki başarılı performansıyla coşan sarı-lacivertli taraftarlar, maç bitmeden şampiyonluk kutlaması yaptı.

Farkın açılmasıyla coşan taraftarlar, maçın son bölümünde şampiyonluk şarkıları söyleyerek, mutlu sonu kutlamaya başladı. Çeşitli tezarühatlarla takımlarına destek veren taraftarlar, özellikle Beşiktaşlı taraftarların Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde FC Liverpool karşısında yaptıkları tribün şova benzer biçimdeki hareketleri ve tezarühatlarıyla salonda muhteşem bir görüntü oluşturdu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, maçın bitimine 30 saniye kala sahaya inmeye başladı. Güvenlik önlemleri yetersiz kalırken, taraftarların bir bölümü, maçın son saniyelerini reklam panolarının arkasından izledi. Karşılaşma biter bitmez sahaya giren taraftarları güvenlik güçleri önlemekte zorlandı.

Anonslarla taraftarların sahayı boşaltması istenirken, Fenerbahçe Ülkerli oyuncular soyunma odasına gitti. Hazırlanan platforma önce final serisinde Fenerbahçe Ülker'e yitiren Türk Telekomsporlu oyuncular geldi.

Ankara ekibinin ödüllerini Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel verirken, taraftarlar, Tutku'ya tepki gösterdi.

Sezonu şampiyon olarak bitiren Fenerbahçe Ülker'in teknik heyeti ve oyuncuları ise soyunma odasından tek tek anons yapılarak sahaya çağrıldı. Oyuncular, önünde ''Şampiyon Fenerbahçe Ülker'' ve arkasında ''Ne mutlu Fenerbahçeli'yim diyene'' yazılı tişörtle kupa törenine geldi. Fenerbahçe Ülker'in şampiyonluk kupasını Basketbol Federasyonu Başkanı Başkanı TurgayDemirel, takım kaptanı Demir Kaan'a verdi.

Kupa töreninin ardından salonda konfeti, balon ve ışık gösterileri yapıldı. Fenerbahçe Ülker yöneticileri, oyuncuları ve taraftarları şampiyonluk kutlamasını büyük bir coşkuyla kutladı.

Oyuncular, geçen sezon olduğu gibi kupayı protokol tribününde bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere götürdü. Yıldırım ve yöneticiler, oyuncularla birlikte şampiyonluk sevincini yaşadı.

KINSEY İLE BARIŞ ARASINDA GERGİNLİK

Maçın bitimine 45 saniye kala, Fenerbahçe Ülker hücumunda Barış, Kinsey'e sert biçimde faul yapınca iki oyuncu arasında gerginlik yaşandı.

Diğer oyuncuların da olaya girmesi sonrası kısa süreli gerginlik yaşanırken, iki takımın kenar yönetimi oyuncuları sakinleştirdi. Daha sonra olaya karışan Kinsey ve Barış, diskalifiye edilerek oyun dışında kaldılar.

EL AMIN DE GERGİNLİK YARATTI

Türk Telekomspor'da, maça ilk 5'te başlamayan ve oyuna sonradan dahil olan ABD'li oyuncu El Amin, 2. periyotta faul atışları sırasında taraftarlara yönelik yaptığı hareketle, kısa süreli gerginliğin yaşanmasına neden oldu.

Saha içinde rakip oyunculara karşı agresif hareketlerde bulunan El Amin'in hareketi sonrası Fenerbahçe Ülkerli taraftarların bir bölümü, sahaya yabancı madde attı. Sarı-lacivertli oyuncular, taraftarlara, sakin olmaları yönünde uyarılarda bulunurlarken, sahaya yakın bölümdeki kimi taraftarlar da reklam panolarını zorladı. Fenerbahçe Ülker Şube Kaptanı Remzi Dilli ile menajeri Cenk Renda, bu bölüme gelerek taraftarları yatıştırmaya çalıştı. Yaşanan gerginlik nedeniyle taraftarların sakin olması yönünde anons yapıldı.

FENERBAHÇE'NİN DİĞER ŞAMPİYON TAKIMLARI DA SAHAYA GELDİ

Fenerbahçe Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren ve şampiyonluk başarısı gösteren kürek takımının yanısıra yıldız bayan ve erkek takımları, kupa sevinçlerini maçın devre arasında taraftarlarıyla paylaştı.

Kupalarıyla sahaya gelen oyunculara Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ve Fenerbahçe Ülker İcra Kurulu Üyesi Aydın Acun hediye verdi.

Bu arada maçın hemen başında Fenerbahçe Ülker Menajeri Cenk Renda ile basın mensupları arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

FENERBAHÇE ÜLKER ÜSTÜNLÜĞÜ VERMEDİ

Play-off final serisinde rakibine büyük üstünlük kuran Fenerbahçe Ülker, serinin son maçında da üstünlüğü kaptırmadı.

Türk Telekomspor'un hep önünde kalan sarı-lacivertli ekip, maçtaki en yüksek farka 18 sayıyla ulaştı.Ribauntlarda rakibine 25-23 üstünlük sağlayan şampiyon Fenerbahçe Ülker, asistlerde 21-14, top çalmada da 5-4 üstündü.

FİNALLERİN TAKIMI FENERBAHÇE ÜLKER

Son 2 sezonda play-off final serisinde çok iyi performans sergileyen Fenerbahçe Ülker, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da finaldeki rakibinin iddialı olmasını engelledi.

Geçen sezon Efes Pilsen karşısında finalde 4-0 üstünlük sağlayan ve yenilgisiz şampiyon olan sarı-lacivertli takım, bu sezon ise Türk Telekomspor karşısında yalnızca 1 yenilgi aldı.

2007-2008 sezonu play-off final serisi 0-0 beraberlikle başlarken, Fenerbahçe Ülker, 5 maçta tek yenilgi ve 4 galibiyet alarak şampiyonluğa ulaştı.

Yine geçen sezon Aydın Örs ile şampiyonluk sevinci yaşayan Fenerahçe Ülker, bu sezon da Bogdan Tanjeviç ile mutlu sona ulaştı.