kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hücum edeceğiz

FATİH DOĞAN - SÜLEYMAN GÜLTEKİN
Fatih Terim, Portekiz maçının 10 ismini belirledi. İdmanlarda taktiği hücum futbolu üzerine kuran başarılı hoca oyuncularına "Bir değil 3 puan istiyorum" dedi. Mevlüt'e 11 yolu açıldı..
Milli Takım, cumartesi gecesi oynayacağı Portekiz maçı hazırlıklarına tam gaz devam ederken, teknik direktör Fatih Terim oyun mantalitesini hücum futbolu üzerine kurdu. Portekiz karşılaşması için oyuncularına, "Bir puan değil 3 puan istiyorum. Bu maçı kazanırsak önümüz tamamen açılır. Şampiyonaya Türk halkını ayağa kaldıracak flaş bir giriş yapmalıyız" diyen Fatih Terim, kafasındaki 11 ismin 10'unu da büyük ölçüde belirledi. Terim idmanlarda kalede Volkan, geride Sabri, Gökhan, Servet, Hakan Balta, ortada Hamit, Mehmet Aurelio, Emre Belözoğlu ve ilerde de Mevlüt, Nihat ve Arda'yı denedi. Terim'in Finlandiya maçında oynattığı Tuncay'ın sakat olması nedeniyle taktik çalışmalarda Arda'yı as kadroya koydu. Fakat Tuncay maç gününe kadar hazır hale gelirse Arda'nın yerine 11'e kayacak.

PORTEKİZ'E TURKUAZ FORMA
Çalışmada Nihat ve Mevlüt ile de özel olarak ilgilenen Terim hücum ve kanat organizasyonlarına ağırlık verdi. Çalışmada ikiye ayrılan takım hücum ve savunma olarak ayrı ayrı çalıştı. Bu arada Milli Takımımız'ın Portekiz karşısında çıkacağı ilk maçta turkuaz renkteki yeni tasarlanan formasını giyeceği öğrenildi. Öte yandan Cenevre'ye geldiği günden beri sıkı koruma altında olan ay-yıldızlı ekibe Cenevre'de 8 özel tim de yakın koruma uyguladı.