kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Futbola Oftaş düştü

TAHİR KUM
Yeni statüye eklenen madde ile Gençlerbirliği ile sahibi olduğu Gençlerbirliği Oftaş'ın aynı ligde oynayamaması; dolayısıyla Oftaş'ın ligden düşürülmesi gündemde..
Türk futbolunda özerklik devrimini başlatacak ve 3 Haziran'daki mali kongrede, genel kurulun onayından geçecek olan yeni futbol statüsü ortalığı karıştıracak... Geçen sezon Süper Lig'e çıkamayan ve Süper Lig'den düşen kulüplerin hedefi haline gelen G.Birliği Oftaş'ın durumu ile ilgili FIFA ve UEFA'ya yapılan şikayetler, sonunda talimat değiştirtti. Futbol Federasyonu'nun FIFA ve UEFA ile birlikte hazırladığı ve çalışması yaklaşık 4 ay süren yeni statüsünün 'kulüp yapısı ve tescili'ni düzenleyen 18. maddesinin son paragrafına yaptığı ek, G.Birliği ile G.Birliği Oftaş'ın aynı ligde oynamasını tehlikeye sokacak.

FIFA SÜREKLİ TAKİPTE
G.Birliği Oftaş'ın bu madde karşısındaki durumu, 'kazanılmış hak' olarak gösterilip kırmızısiyahlı kulüp bundan muaf tutulmaya çalışılıyor. Ancak bu, birçok kulübün tekrar FIFA, UEFA, CAS kapılarına gitmesine ve yeni bir kaosun başlamasına neden olacak. FIFA'nın talimatları incelemesiyle ortaya çıkan bu durum karşısında hassas olması ve bu konuda CAS kararının bulunması federasyonun ve G.Birliği'nin başını ağrıtacak. FIFA'nın özellikle son yıllarda kulüplerde şirketleşmenin artmasıyla denetleme ve inceleme yaptırdığı belirtildi.

KULÜPLER UYARILACAK
Federasyon, yeni statüyle birlikte tekrar kulüplerin yapılarını inceleyerek bu durumda olan kulüpleri bir sezon öncesinden, "Şampiyon olursa çıkamaz veya seneye aynı ligde mücadele edemez" şeklinde uyaracak. Statüde yapılan bu değişikliğin yanı sıra geçen sezon ligin tescili ve özellikle Altay Kulübünün Federasyon Yönetim Kurulu ve Tahkim Kurulu'na yaptığı itirazlarla ilgili ortada kalan soru işaretleri de belli ki yeni kaosumuza tuz biber olacak.