kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Haziran 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şenes Erzik, 1989'da Bursa'nın ikinci takımı ikinci ligdeyken, "Şampiyon olsa da çıkamaz" uyarısını yaptığını ve bombardımana tutulduğunu hatırlattı.

Erzik: FIFA acımasız

Oftaş'ın durumunu değerlendiren Erzik, asbaşkanı olduğu UEFA'nın ve icra kurulu üyesi olduğu FIFA'nın bu konuda asla taviz vermeyeceğini söyledi..
Yeni statüyle Türk futbolunun kapısına dayanan kaosla ilgili FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in görüşlerini aldık. Durumun çok önemli ve hassas olduğunun altını çizen Erzik, "FIFA ve UEFA olarak, dürüstlüğü tehlikeye sokabilecek her türlü şeyin karşısındayız. Bu konuda çok yaptırımımız da oldu. Talimat ne diyor? Direkt veya dolaylı olarak bir kulübün başkasıyla bağı olamaz" yorumunda bulundu.

UYGULAMADAKİ ÖRNEKLER
Şenes Erzik, 2000 yılında Enic adlı firmanın sponsoru olduğu Glasgow Rangers, Slavia Prag ve AEK'dan sadece bir tanesinin UEFA Kupası'na katılmasına izin verildiğini; bir keresinde de Opel'in forma reklamını taşıyan Milan ile Bayern Münih'e Şampiyonlar Ligi öncesi müdahale edildiğini, Alman ekibinin reklamı kaldırmak zorunda kaldığını örnek olarak verdi.