kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Viranşehir'de bir okulu keneler istila etti

Yeni Haber
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Talihli Köyü İlköğretim Okulu'nun inşaatında çalışan işçilerden üç kişiyi kene ısırdı. Hastaneye giden vatandaşların vücutlarındaki keneler doktorlar tarafından çıkarıldı.

Viranşehir merkeze bağlı Talihli köyünde üç kişiyi kene ısırdı. Çeşitli yerlerinden ısırılan vatandaşlardan ilk olarak hastaneye Abdulkadir Sinçe(41) geldi. Kendini ve arkadaşlarını ısıran keneleri alarak devlet hastanesine gelen Sinçe, kenelerin saldırısına uğradıklarını söyledi. Küçük bir şişenin içine koydukları 8 keneyi teşhis için devlet hastanesine getiren Sinçe; "Arkadaşlarım ve kardeşimle beraber inşaatta çalışıyorduk.

Bir anda acı hissettim. Kolumu açtığımda 2 adet böceğin omuzuma yapışmış olduğunu gördüm. Çıkarıp elime aldım. Isırılan yer kanıyordu. Benimle beraber arkadaşım ve kardeşimi de ısırdılar. Kene olup olmadığını tespit etmek ve muayene olmak için hastaneye geldim. Kardeşim ve Arkadaşım orda kaldılar.'' şeklinde konuştu. Kene tarafından ısırılan diğer 2 kişinin ise hastaneye getirilmesi için yetkililer devreye girdi.

Abdulkadir Sinçe ile baraber Kardeşi Ümran Sinçe(38) ve ardakadaşı Ata Zır(39)'ı da ısıran kenelerin okul içerisini adeta istila ettikleri belirtildi. Devlet hastanesi yetkilileri tarafından tedavi altına alınan vatandaşların şu an sağlık durumunun iyi olduğu, ancak kesin sonuçların henüz belli olmadığı belirtildi.

Okulu istila eden keneler için ilçe tarım müdürlüğü alarma geçti. Devlet hastanesine gelen ilçe tarım müdürlüğü mühendisleri keneleri incelemeye aldı. Okulun ilaçlanacağı bildirildi. 10 Haziran'da açılacağı tahmin edilen okulun açılışının iptal edileceği ve inşaatı yapan firmanın çalışmaları durdurduğu belirtildi.

(CİHAN)