kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"tk" uzantılı ağ adresleri geliyor

Yeni Haber
''Türk İnternet Adresi'' olmayı hedefleyen DoT TK, internette kullanılacak olan ''tk'' uzantılı Türkçe alan adlarının tanıtımını yaptı.

Nişantaşı Sofa Otel'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan DoT TK üst yöneticisi (CEO) Joost Zuurbier, web siteleri ve mail adreslerinin alan adları ile tanındıklarını ve internet kullanıcılarının ''com'' ve ''org'' gibi jenerik alan adı uzantılarını bildiğini ifade ederek, ''DoT TK, Türkiye pazarı için 'tk' adlı yeni bir uzantı
sunuyor'' dedi.

Yeni alan adlarının Türk halkı için olumlu etkileri olacağını anlatan Zuurbier, ''Halkın kolayca anımsayabileceği açık ve basit bir web adresi. Hem müşteri hem de web sitesi sahibi açısından birçok avantaj getiriyor'' şeklinde konuştu. Zuurbier, ''tk'' adreslerinin, ''com.tr'' ya da ''org.tr'' uzantılarına göre kayıt ve kullanımın daha az bürokratik işlem içerdiğini ve yıllık ücretlendirmelerinin de söz konusu uzantılara göre yüzde 80 daha ucuz olduğunu ifade etti.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zuurbier, uluslararası alanda Türkiye'nin ''TK'' kısaltması ile anılması nedeniyle ''TR'' yerine ''TK'''yı kullanmayı tercih ettiklerini anlattı. Zuurbier, şunları söyledi:

''Siyasi olarak uluslararası alanlarda, seyahatlerde Türk Hava Yolları uçuşlarında, Eurovision gibi müzik yarışmalarında Türkiye için ''TK'' kısaltması kullanılıyor. Biz de onun için ''tk'' uzantısını kullanmayı, hem pratik hem de akılda kalıcı bulduk. Ayrıca bildiğiniz gibi uzantı adlarında İngilizce karakter kullanımı yaygın, Türkçe karakter olan 'Ş' ya da 'Ğ' gibi harfler alan adlarında yer almıyor.''