kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Özgüveniniz artsın

Yeni Haber
Bazen küçük dokunuşlar sizi kendinize getirmeye yeterli olur... Önemli olan işin püfnoktasını yakalayıp, kendine yakışan tarzı yaratmak. Yazın en güzeli siz olun. ..
Bazen hiç beklemediğimiz bir anda keyfimiz kaçabilir ve moralimiz bozulabilir. Günün stresi, karşılaştığımız bir problem ya da kafamıza taktığımız bir olay yüzümüzü düşürebilir. Böyle zamanlarda kadınlar hemen makyaj çantalarına sarılır ve hemen aynanın karşısına geçerler, ya saçlarını düzeltirler ya da makyaj tazelerler çünkü bilirler ki; küçük dokunuşlarla moralimizi anında yükseltebilir ve özgüvenimizi artırabiliriz.

ETKİLİ ÖNERİLER

İşte bu gibi zamanlarda işinize yarayacak küçük ama etkili öneriler. Dileriz ki moraliniz hiç bozulmaz ve bunlara hiç ihtiyacınız olmaz, sadece iyi anlarınızda yapacağınız küçük hoşluklar olarak kalırlar...

1- Şeftali Renkli Pudra

Yazın tazeliğini ve ışıltısını yüzünüze yansıtmak için şeftali tonlarında allık kullanabilirsiniz.

2- İnatçı Göz Torbaları

Fazla alkol tüketimi veya uykusuz çalışma saatleri göz altında torbalanmalara neden olabilir. Hemen moralinizi bozmayın. Kayısı rengi far kullanarak dikkati göz torbalarınızdan uzaklaştırabilirsiniz.

RUHUNUZU RAHATLATIN

3- Çiçek Tazeliği

Taze çiçek kokuları ruhunuzu rahatlatarak, kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Çiçek kokulu, fresh parfümlerin yanı sıra gül ve greyfurt içeren kokular da sizde aynı etkiyi gösterebilir. Parfümünüzü burnunuzun önünden geçirin ve derin bir nefes alın. Aynı notaları içeren duş jelleriyle de cildinizi tazelemeyi deneyin.

4- Bakımlı Tırnaklar

O günkü giysinize uygun ya da en sevdiğiniz renkteki bir oje seçin ve anında kendinizi daha bakımlı hissedin. Küçük bir ojenin bile özgüveninizi nasıl artırdığını görünce şaşıracaksınız.

5- Sahte Mutluluk

Mutsuz olduğunuzda çikolata yiyerek alacağınız 500-600 kalori yerine, magnezyum takviyesi kullanabilirsiniz.

KİRAZ DUDAKLAR

6- Dudak Hilesi

Dudaklarınızın ince görünmesi sizi mutsuz ediyorsa koyu renkli rujunuzu dudaklarınızdan taşacak biçimde sürün ve sonra fazlalığı silin.

7- Su Ferahlığı

Makyaj yapmayı sevmiyorsanız, günde birkaç kez yüzünüze soğuk su çarpıp cildinizin renklenmesini sağlayabilirsiniz.

8- Doğal Bakım

Çatlayan dudaklarınıza biraz badem yağı sürerseniz, kullandığınız rujun çok daha uzun süre kalacağını ve dudaklarınızın pürüzsüz görüneceğini fark edeceksiniz.

9- Banyoda Parfüm Keyfi

Banyo suyunuza hoş kokulu ve cildinizi yumuşatan banyo yağlarından ekleyebilirsiniz. Bir kapak banyo yağının vücudunuzda neler değiştirdiğini fark edeceksiniz.

10- Çiçek Kokulu Rüyalar

Yastığınızın altına çiçek kokulu sabunlar veya lavanta keseleri yerleştirebilirsiniz. Lavanta kokusu uykuya kolayca dalmanıza yardımcı olacaktır. Çiçek kokulu sabunları küçük parçalara bölerek bir keseye yerleştirmeyi de deneyebilirsiniz. Lavanta keseleriyle aynı etkiyi gösterecektir.

11- Dudakta Göz Farı

Dudağınıza göz fan sürmek hiç aklınıza gelmiş miydi? Pudra görevi üstlenen göz farınız, rujunuzun dudaklarınızda uzun süre kalıp canlı ve renkli görünmesini sağlar.

12- Mavi Rimel

Klasik siyah ve kahverengi maskaranızın dışına çıkın ve mavi, yeşil ya da gri tonlarında yapacağınız bir makyajla mavi rimel kullanmayı deneyin! Kirpiklerinizin daha çekici olduğunu göreceksiniz .

13- Kristal Taşlar

Günün sonunda gözlerinizde yorgunluk ve batma hissi duyuyorsanız bu gerginliği kristal taşlarla alabilirsiniz. Gözlerinizi kapatın ve üzerine kristal taslar yerleştirin. Negatif enerjinin gözlerinizden akıp gittiğini hissedeceksiniz.

SAKLAMBAÇ