kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dört ayda sekizinci anne vahşeti yaşandı

İsmet ACAR - SABAH
17 yaşındaki M.F. annesini bıçaklayıp boğarak öldürdü, sonra cesedi satırla parçalayıp torbalara doldurdu. Arkadaşlarına "Annemi poşetledim, gelin taşıyalım" deyince de yakalandı..
Bursa'da yine anne vahşeti yaşandı. Hamitler mahallesi 2. Nergis sokakta pazartesi gecesi yaşanan tüyler ürperten vahşet, önceki gece ortaya çıktı. İddiaya göre, semt karakoluna gelen iki genç, şok bir ihbarda bulunarak, arkadaşları M.F.'nin (17) internet kafede oturdukları sırada, "Bana yardım edin. Annemi poşetledim, birlikte taşıyalım" dediğini iddia etti. Polis, M.F.'yi kafede yakalarken, başka bir ekip de evine gidince korkunç manzarayla karşılaştı. Gencin 46 yaşındaki annesi Asiye F.'nin cesedi, başı gövdesinden ayrılmış ve 6 ayrı parçaya bölünerek poşetlenmiş halde bulundu. İncelemede, gencin, annesini oturma odasında öldürüp cesedini banyoya taşıdığı burada satırla parçaladığı belirlendi. M.F.'nin evdeki kan izlerini de kısmen temizlediği, annesini öldürdüğünü bir gün boyunca herkesten gizlediğini, cesedi parçaladığı satırı sabah erken saatte çarşıdan aldığı belirlendi. Ekipler, iki katlı evin inşaat halindeki üst katında buldukları 6 poşete doldurulmuş cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırırken, zanlı genç de Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANNESİYLE HEP TARTIŞIYORDU
Anne ile oğlunun uzun süredir sık sık tartıştıkları belirtildi. M.F.'nin iki gün önce fritözü kullanarak kızartma yaptığı, annesinin sinirlenip, "Her yeri pisletiyorsun. Biraz dikkatli olsana" demesi üzerine aralarında tartışma çıktığı belirlendi. Annenin bu tartışmayı anlattığı erkek kardeşinin, yeğenini azarladığı da ortaya çıktı. Dayısından azar işitmesine sinirlenen M.F. olay gecesi annesiyle bu yüzden yeniden tartıştı. Gencin, bıçakla kendisini "Seni öldürürüm" diye tehdit eden annesinin elindeki bıçağı alıp, karnına sapladığı belirtildi. Öfkeli gencin annesini ilk bıçak darbesinden sonra boğarak öldürdüğü ve cesedini parçaladığı bildirildi.

"NASIL ÖLDÜRÜRÜM" ANKETİ
Katil zanlısı gencin, olaydan 6 ay önce internetteki bir forum sitesinde "Annemi nasıl öldürürüm. Bıçakla mı tabancayla mı?" anketi yaptığı, ancak birkaç gün sonra hard diski sildiği ve kullanılamaz hale getirdiğini itiraf ettiği öğrenildi. Gencin sürekli gittiği internet kafedeki bilgisayara da el konuldu. Zanlı gencin ifadesinde, "Anneni neden öldürdün" sorusuna, "Kavgalıydık, onun için öldürdüm" dediği belirtilirken, aşırı derecede soğukkanlı olmasının polisi bile şaşırttığı öğrenildi. Gencin, annesinin parçaladığı cesedini denize atmayı planladığı öne sürüldü. M.F.'nin cinayetten sonra bira içtiği de belirlendi. Liseyi bir yıl önce terk eden, bir süre internet kafede çalıştıktan sonra bir çay bahçesinde garsonluk yapmaya başlayan M.F.'nin babası Halil F.'nin sık sık Belçika'ya gittiği, bir süre önce de bu ülkede inşaat işçiliği yapmaya başladığı öğrenildi. Anne ve babanın iki yıldır ayrı olduğu M.F.'nin iki ablası ODTÜ'de okuyor. Anne ise tekstil işçisiydi. M.F. dün Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından tutuklanarak Bursa E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Haberin fotoğrafları