kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mayıs 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gazoza uyuşturucu koyup gençleri bağımlı yapıyorlar

Hülya KARABAĞLI / ANKARA
Meclis Uyuşturucu Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Prof. Cahit Babuna: Gençlerin gazozuna uyuşturucu katıp önce bağımlı hale getiriyorlar sonra da satıcı yapıyorlar..
Yeşilçam fimlerinde bol bol geçen "ilaçlı gazoz" kâbusu gerçek oldu. Ancak bu kez gazoza, "uyku ilacı" yerine uyuşturucu atılıyor. Meclis Uyuşturucu Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Yeşilay Temsilcisi Prof. Dr. Cahit Babuna, "Doğum günü, okulu bitirme gibi partilerde çocukların sularına, gazozlarına veya içkilerine karıştırıyorlar" dedi. Babuna'nın ilginç tespitleri tutanaklara şöyle yansıdı:

* ÖNCE BEDAVA VERİLİYOR: Uyuşturucuyu çocuklara önce bedava veriyorlar, "Bunu al, hiçbir derdin kalmaz. Hayatı tamamen toz pembe görürsün" deyip aldatıyorlar. Eğer ki çocuklar isteyerek almazsa, daha önce de duymuşsa kötü bir şey olduğunu, bu kez de partilerde sularına, gazozlarına veya içkilerine karıştırıyorlar.

* CANLI BOMBA BİLE OLUR: Uyuşturucunun nasıl yapıldığını veyahut da nasıl satıldığını öğretiyorlar; ondan sonra onları gezdiriyorlar ve kolaylıkla satıcı yapıyorlar. O satıcılığı yaptıkları zaman, artık oradan para kazanmaya çalışıyorlar. Artık bunlar, kadın ise hiçbir namus söz konusu değil, fuhuş da yapabilir, hırsızlık da... Hatta canlı bomba olarak bile kullanılabilir. Madde Bağımlığı İle Mücadele Derneği Başkanı Mahmut Beşirli de, ailelerin eğitilmesi gerektiğini belirterek, "Anne ve babalar, şüphelendiğinde 'Niye kullanıyorsun' diyor, dövüyor, bağırıyor. Hemen ipleri koparıyor" dedi.