kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ankara'daki 1 Mayıs mitingine geniş güvenlik önlemi

Yeni Haber
1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Ankara'da yapılacak miting için 8 bin polis görevlendirildi. Tandoğan'dan başlayıp Sıhhiye'de devam edecek 1 Mayıs mitingine yaklaşık 20-25 bin kişinin katılması bekleniyor.

1 Mayıs kutlamalarına ilişkin Taksim gerginliği devam ederken, Başkentte yapılacak kutlamalar için güvenlik tedbirleri alınmaya başlandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 8 bin polisin tedbir alacağı miting, saat 12:00 de Tandoğan'dan başlayacak. Tandoğan civarında toplanacak katılımcılar için saat 11:00'den itibaren Tandoğan'a çıkan yollar trafiğe kapatılacak. Güvenlik koridorlarından Sıhhiye Meydanı'ndaki miting alanına alınacak katılımcıları, ayrıca yüksek binalara yerleştirilecek Özel Harekat TİM'leri de gözetleyecek.

Sıhhiye Meydanı'na çıkacak yollar da saat 13:00'den itibaren trafiğe kapatılacak. Meydan, MOBESSE Sistemi ile izlenecek ve helikopterler miting sırasında sürekli uçarak gelişmeleri gözleyecek.

Konu ile ilgili bilgi veren emniyet yetkilileri, yaklaşık 20-25 bin kişilik katılım beklediklerini ifade ederken, gruba yasa dışı örgütlerin sızmasını önlemek için her türlü önlemin alındığını da belirttiler.

(ANKA)