kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Sindel

Kartta batık yüzde 20 arttı

HSBC Bank Genel Müdür Yardımcısı Cimilli, son 4 ayda kredi kartı harcaması ile kart sayısını geciktirenlerin sayısının yüzde 20 oranında arttığını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kartta batık yüzde 20 arttı
HSBC Bank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Demet Cimilli, HSBC Advantage kartta kredi kartında ödemeleri geciktirenlerin sayısının son 4 ayda yüzde 20 dolayında arttığını kaydetti. Aynı dönemde kart harcamalarının da yüzde 20 arttığına dikkat çeken Cimilli, bu durumu yüksek enflasyon dönemlerinden düşük enflasyonlu ekonomiye geçişin bir ürünü olarak niteledi. HSCB Bank'ın kadınlar ve erkekler için ayrı kredi kartı çakarması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Cimilli, "İnsanlar gelirlerinin geçmişte enflasyonun yüksek olduğu dönemdeki gibi artacağı düşüncesiyle harcama yaptılar oysa hiçbirimizin geliri aynı oranda artmadı. Bütçesini ayarlayamayan vatandaşlar kredi kartlarından daha fazla harcama yapmış olabilirler" diye konuştu.

KADINA AYRI ERKEĞE AYRI
HSBC Advantage, kadınlar ve erkekler için özel tasarlanmış kredi kartlarını, İstanbul'da gerçekleştirdiği basın toplantısında tanıttı. Türkiye'nin ilk parfümlü kredi kartları Advantage Rouge ve Advantage Black, HSBC Advantage'ın tüm özelliklerine sahip olmalarının yanı sıra; kadın ve erkeklere ilgi alanlarına göre farklı hizmetler ve indirim avantajları sunacak. İstağe göre ayarlanan vanilya ve hindistan cevizi kokusuyla Advantage Rouge, astroloji danışmanlığı, New York/Milano Outlet turu, stil danışmanlığı, diyestisyen ve yemek kursu hizmetlerinde indirim ve rezervasyon önceliği, kozmetik, mücevher ve giyim alışverişlerini ise özel indirimler sağlayacak. Lavanta ve tütün kokusuyla erkekler için hazırlanan Advantage Black ise; yelken, dalgıçlık, fotoğraf kursu, stil danışmanlığı hizmetleriyle birlikte; mağaza ve parfümerilerdeki özel indirimleriyle erkek olmanın avantajını yaşatacak.