kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Trafikte dikkat, 10 bin hayat kurtarır

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
Cumhurbaşkanı Gül, Köşk'te ev sahipliği yaptığı trafik kampanyasıyla kazalara dikkat çekti. "Bir bile kurtarsak bizim için önemli" diyen Gül, oğlunun hayatını emniyet kemerinin kurtardığını söyledi 10 10..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, her yıl trafik kazalarına 10 bin vatandaşını kurban veren, 15 milyar YTL maddi kayıp yaşayan Türkiye'de, toplumsal bilinci artırmak için önemli bir kampanyaya ev sahipliği yaptı. "Trafikte Dikkat! 10 Bin Hayat" konulu kampanyanın tanıtımı için hükümetten iş dünyasına, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarından sanatçılara, basın mensuplarından bürokratlara kadar uzanan geniş bir davetli topluluğunu Çankaya Köşkü'nde ağırlayan Gül, trafik konusunu neden gündeme getirdiğini ve himayesine aldığını şöyle açıkladı:

ZOR TABLO
"Senede 10 bine yakın insanımızı trafikte kaybediyorsak, hepimizin farkına vardığı ama umursadığı bir sorun karşısında bilinç oluşturmamız gerekiyor. Bana iletilen notlarda beni sarsan şu: '42 Avrupa ülkesinde trafik kazalarında ölenlerin yüzde 22'si Türkiye'ye ait." Bu inanılmaz. Böyle devam etmemeli. Olağanüstü hamle yapmak, olağanüstü kampanya yürütmek zorundayız. Herkes canı gönülden elinden geleni yapmalı. Halkı bilinçlendirecek tedbirleri almalıyız. En büyük iş basın kuruluşlarına düşünüyor. Seyredilen saatlerde bu uyarıların yapılması önem taşıyor."

BİR HAYAT ÖNEMLİ
Tanıtım filminin seslendirmesini yapan Gül, ailesinde yaşadığı trafik kazasını da anlattı. "Büyük oğlum 3 sene önce trafik kazası geçirdi" diyen Gül, şöyle devam etti: "O kazada kemeri olmayanlar hayatını kaybetti. 'Allah'ın hediyesi oğlunuzu emniyet kemeri kurtardı' dediler. Herkesi kurallara uymaya mecbur etmek gerekiyor. Aslında bir hayatı bile kurtarmak önemli. İlginin artarak devam etmesi en büyük arzum."
Haberin fotoğrafları