kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Topbaş: Taksim bölgesinde maalesef sıkıntı yaşanacak

Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1 Mayıs nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Taksim bölgesinde sıkıntı yaşanacağını belirterek, ''(İlla Taksim) demek, hoş değil. Belli noktaya tırmandığı için de bundan üzüntü duyuyorum'' dedi.

Topbaş, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Meclis Olağan 1. Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İstanbul Valisi Muammer Güler'in mülki amir olarak 1 Mayıs'la ilgili belli düzenlemeler yaptığını, yerel yönetimler olarak kendilerinin de üzerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Toplu ulaşım araçlarının bu yıl da belli noktaya kadar gideceğini belirten Topbaş, ''Geçen yıl olduğu gibi yine Taksim bölgesinde maalesef sıkıntı yaşanacak'' dedi.

Topbaş, işçilerin 1 Mayıs'ta bayram yapmalarını, etkinlik yapmalarını doğru bulduklarını, ancak mekan olarak Taksim'in kültürel, sanatsal ve turizm ağırlıklı bir bölge olması nedeniyle, bu bölgedeki yanlış yansımalardan endişe edildiğini kaydetti.

Vali Güler'in provokatif eylemler olabileceği yönünde kendilerine gelen bilgiyi açıkladığını, buna göre de kentin güvenliği açısından tedbirler alındığını belirten Topbaş, ''Bu bölgeler, ciddi sıkıntı yaşayacak. Toplu ulaşım araçları belli bölgelerde kalacak. Burada 'illa Taksim' demek, hoş değil. Belli noktaya tırmandığı için de bundan üzüntü duyuyorum'' dedi.

İETT HAKKINDAKİ MÜFETTİŞ RAPORU

Topbaş, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin İETT ile ilgili hazırladığı raporda yer alan bazı konularla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunması konusunda da, ''Müfettişin kendi raporu ama, bu konu yargı sürecinde değerlendirilecektir'' dedi.

Görev süreleri içinde ''alnı açık, başı dik olduklarını, kuruşa halel getirmediklerini ve bu yıl sonuna kadar toplam 22 milyar YTL yatırım yapmış olacaklarını'' belirten Topbaş, geçmişte maaş ödeyemeyen bir belediyeden bu noktaya geldiklerini söyledi.

Topbaş, bunun da kaynakların doğru kullanıldığının ve birilerinin cebine para aktarılmadığının göstergesi olduğunu belirterek, ''Ne kurumu zarara sokmak, kamuyu zarara uğratmak, ne de birilerine peşkeş çekmek gibi hiçbir adetimiz ve usulümüz olamaz. Bizi başkalarıyla karıştırmasınlar'' diye konuştu.

Alımı yapılan ve metrobüs hattında kullanılacak olan Philias ve Mercedes firmasının ürettiği Capacity otobüslerinin tek üretici firma konumunda olduklarını belirten Topbaş, şunları söyledi:

''Bununla ilgili Kamu İhale Kanunu'nun 22/a maddesi bize yetki vermiş. Bu boyutta başka otobüs üreten yok. Açık ihale yapsaydınız yine bir kişi gelecekti. Bir yabancı firma. Aracı kurumlar da yoktu. Bu yasanın verdiği bir yetki. Kurum da bunu kullandı. Başka üretici yok. Dünyada bir üretici çıksın desin 'biz bunu yapardık' diye. Yasa, bu yetkiyi veriyor. Bunun değerlendirmesini yargı yapacak.''